AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Femte raka segern för Sollentunas C damer

Sollentunas C damer vinner femte raka segern i Division 2 Nordöstra när man i sena söndagsmatchen tog emot Eskilstuna i B-hallen. Hittills har inte C damerna tappat ett set i höstserien och man fortsatte på den linjen när man fastställde slutresultatet till 3-0 (25-16, 25-17, 25-21). I och med segern är det redan klart att man står som slutsegrare i höstserien och man kan ställa in sig på att spela Vårtvåan Nordöstra efter jul.

 

Förutsättningen inför matchen var att om Sollentunas C damer tog en poäng i matchen så var man redan klara segrare i höstserien. Eskilstuna därimot behövde en vinst och 3 poäng i hopp om att kunna nå en andraplats. Båda lagen hade med andra ord något att spela för.

Inledningen av första set blir lite trevande och man ligger under med 8-10 innan man växlar upp och sätter mer press på motståndarna. Från 13-12 ger man inte bort speciellt många poäng och servtrycket börjar också ge utdelning. Ledningen ökar till 18-13 och setet vinns med 25-16.


Segerjulen hos C damerna

Andra set även det lite försiktigt och man hamnar under några poäng, men i stället för att snabbt jobba ikapp så har Eskilstuna två starka servrundor där man går ifrån till 8-15. Sollentuna har problem att få tag på serven och även därefter att få till något anfall. Därefter sker en scenförändring när C damerna bestämmer sig för att vända setet. I Annies servrunda går man från 8-15 till 16-16. Bra servande och distinkt anfallspel ger ett ordentligt övertag och med Anita vid serven så marscherar Sollentuna fram till setvinst 25-17. Man spelar alltså 17-2 när man väl tagit tag i setet. Rebecca gör ett flertal bra aktioner och mittenanfallen har kommit igång ordenligt.

I tredje set undviker Sollentuna att hamna i underläge men lyckas heller inte dra ifrån. Det är jämnt upp til 16 innan C damerna tar kommandot och rycker till 21-18 och skaffar sig setbollar vid 24-19. Matchbollen sätts via en snygg kombo som ställer Eskilstuna lite.


Klara back in action

Det var kanske inte det starkaste insatsen av C damerna och det var inte helt enkelt att uppbringa energin till att spela max. Man kände att man satt i förarsätet i matchen och gjorde det som behövdes utan att för den skull förta sig. Dagens match innebar framför allt två glädjande combacker. Först är det Rebecca, som visserligen har spelat en match under hösten, men gjorde nu en hel match där hon gick för fullt. I både andra och tredje set visar hon framfötterna i mittenspelet. Sedan är det Klara som gör comeback efter avslitet korsband och som visar vad målmedveten rehab betyder. Ett drygt halvår efter skadan står hon på plan igen och spelar en seriematch. Det är strongt gjort!

Sista matchen går mot redan klara 2:an, Stockholms Vingar B, vilket är en match som saknar betydelse för tabellens slutställning.

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD734&k=LS734&p=1

Nästa match:

Stockholms Vingar B – Sollentuna C, söndagen 11 december i Forsgrenska