AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tre viktiga poäng för Sollentunas herrar mot Vingåker

Sollentunas herrar tar tre viktiga poäng i hemmamatchen mot Vingåker. Som matchen gestaldade sig var det ingen promenadseger och Sollentuna fick slita i varje set för att avgå med segern. Slutresultatet blev 3-1 (26-24, 19-25, 25-19, 25-21).

Första set startar med ett starkt servande Vingåker och trots att Sollentuna förberett sig på att inte underskatta tabelljumbon så har herrlaget det riktigt svårt i matchöppningen. Det blir 1-6 i baken innan man vaknar till men via bra blockspela av ex-VVK:aren Tobias Ericsson så är Sollentuna ifatt och förbi till 10-9. Därefter ligger brara Sollentuna max 2 poäng före och Jake Rosener ser till att försprånget aldrig blir större. Sollentuna har setboll 24-23 men Rosener är där igen och kvitterar. Därefter sätter Staffan Blomgren en anfall och setbollen slår sen Vingåker ut i sideoutanfallet.

I andra set ligger Sollentuna poängen under och vid 19-20 låter man Vingåker ta 5 bollar på rad. Vingåker spelar mycket på sin energi och Sollentuna lägger sig som brasved på elden och ger bortalaget mycket bränsle. Dessvärre kostar det setet då man tappar fokus från det fokus borde ligga på.

I tredje set har Sollentuna skärpt till sig och lägger vid 12-10 in en växel som inte Vingåker kan bemöta. Herrlaget går ifrån till 19-12. Diego da Gama Felicissimo gör viktiga poäng som leder fram till setboll 24-18.  Fjärde och sista setet börjar som första med ett underläge, men Sollentuna kommer även här tillbaka och leder med 8-6 via bla två servess från Martin Yngerskog. Det mesta fungerar för hemmalaget efter 10 medan bortalaget trampar vatten som betyder till 15-9 ill Sollentuna. Tyvärr ger den stora ledningen falsk trygghet och hux flux står det 16-16 sedan Hampus Dahlqvist rivit in två mittenanfall samt Rosener flera på högerkanten. Sollentuna samlar ihop sig och skaffar sig matchboll vid 24-20. Andreas Grundstedt avslutar matchen på en mittensideout och sätter punkt för kvällen.

I bortalaget Vingåker handlar det mesta om Jake Rosener samt unge Viktor Lindberg, understödd av passaren Mathias Gustavsson. Dagens match visar att Vingåker är ett elitserielag som i sina bättre stunder kan hota de andra lagen. Vingåker ska dessutom ha all credit för att de är en klubb i Svergie som bygger på egna produkter, så när som på Jake Rosener.  

Hos hemmalaget Sollentuna var det återigen centrarna Tobias Ericsson och Andreas Grundstedt som var mest på tårna. Därutöver är det Martin Yngerskog och Sebastian Thylander som bidrar med rutin och de rätta aktionerna både i spel och muntligt. Poängskörden är väldigt jämnt fördelad på alla spelarna mellan 8-14 poäng, men det som sticker ut är 9 blockpoäng av Tobias Ericsson.

Lars-Göran “Snillet” Ericsson kommenterar segern så här:

– Vi ger Vingåker energi i det två första seten och med hjälp av det spelar de bra och vi mindre bra. När vi slutar med det och bara koncentrerar oss på vårt spel så tappar Vingåker fart och vi får det mycket lättare. I fjärde set ska vi naturligtvis stänga setet tidigare och där slappnar vi av för mycket. Segern var viktigt och nödvändig för oss för att bibehålla en topp fyra placering. Tre poäng är alltid tre poäng, är en klassisk replik men den gäller även i kväll. 

Tabellen
http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD683&k=LS683&p=1

Nästa match
Örkelljunga – Sollentuna, söndagen 11 december kl 17:00 i Idrottshallen, Örkelljunga 

 

foto: Anders Harlin