AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer möter Engelholm

På lördag är det svårast tänkbara hemmamatch för Sollentunas damlag. För motståndet står Engelholm som tillhört toppen av Elitserien de senaste åren och även i år är en av favoriterna till SM-guldet.

Engelholm har under många år satsat på att tillhöra toppen av Elitserien genom att värva utländska spelare. Tongivande spelare kvar från förra årets trupp finns i Julia Borecka, Åsa Gustafsson och Sollentunabekantingen Andrea Jacobsson.  Även i år har man tagit in utländska spelare och en av dem att hålla extra koll på är passaren Sam Loewen från Kanada som mäter hela 189 cm. Här är den största skillnaden i dagens Engelholm jämfört med fjolårets upplaga där spelet styrdes av den betydligt mindre och snabbare passaren Naoko Hashimoto. På liberoplatsen har man från Örebro värvat Verena Rizzol och från Kanada och Polen har Engelholm fått in Beth Clarke samt Angelika Jagla.

Engelholm har de två senaste åren varit snubblande nära att vinna SM-guldet men man har båda gångerna förlorat en femte och avgörande match mot Katrineholm, så att det är en tuff uppgift som väntar Sollentuna råder det inget tvivel om. Vi hoppas att tjejerna kan gå in och spela avslappnat eftersom Engelholm får ses som favoriter i denna match.

Matchen spelas:

Sollentuna – Engelholm, lördagen 3 december kl 14:30 i Sollentuna Sporthall