AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C Damer fortfarande utan setförlust

Sollentunas C damer spelar fjärde matchen i Division 2 Nordöstra borta mot Jomala B och vinner i tre raka set med 3-0 (25-12, 25-18, 25-15). I och med segern har C damerna nu fyra raka segrar och leder serien utan att ännu ha förlorat ett set.

 

 

Bortamatch mot Jomala, Åland, betyder en lång dag med tidig uppstigning. Redan innan sjusnåren samlades dagens lag vi Stadsgården inne i Stockholm för att ta Viking Line båten 07:35. Färjan hem gick 18:30 och hemma vid dörren var gänget strax innan nio på kvällen. En heldag för en volleybollmatch med andra ord. Men under dessa timmar hann man med frukost, sova, plugga, gruppkram av Viking Lines gosedjur, match med vinst, dusch, köra mot enkelriktat i Mariehamn, riktig sjögång och inte minst julbords buffé på vägen hem.


Sandra pangar på mot tvåblock

Att vara allround som spelare i volleyboll är en fördel då oväntade situationer alltid uppstår under match. Till denna match uppstod situationen att laget mönstrade 3 passare, 2 centrar och en spiker. Laget spelade tvåpassarsystem utan libero och med en av passarna som spiker. Detta klarar man inte om inte spelarna är skolade till att vara allround. C damerna klarar detta galant i dagens match.

I första set drar Sollentuna ifrån til 7-3 tack vare bra servande och stabilt anfallsspel. Trots att Jomala B kämpar och vill mycket har Sollentunatjejerna kontroll på händelserna och drar ifrån till 17-7. Lite misstag på enkla bollar uppstår pga ovana i positioner. I övrigt är det bara lite slarv i serven som antecknas som minus i protokollet. På pluskontot står härlig spelglädje, bra kommunikation samt ett självförtroende som lyser starkt. Setvinst med 25-12.


Gabbi spelar fram gratisboll

I andra set tar Sollentuna ledningen med 7-1 men därefter kommer Jomala igen och får utdelning på sina servar. Sollentuna har skärpt till sig i försvarsspelet och kämpar upp många bollar. Jomala hänger med till 16-13 men därefter drar C damerna ifrån och vinner med 25-18.

Inför tredje set tycker tjejerna själva att man ska slipa bort misstagen och jobba för att sista set blir det bästa. Inställningen finns där och i detta set levererar man det bästa spelet. Kul nog bjuder hemmalaget Jomala fortfarande motstånd. Vid 9-7 så rycker Sollentuna i Silvias serve till 15-7. Det är bra blockspel, bra försvarsspel samt varierat anfallsspel som banar väg för detta. I slutet på setet ger Sandras serve övertaget som avslutar setet.


Laget för dagen: Sophie, Sandra, Silvia, Amanda, Petra, Gabbi

Amanda och Sandra delar på passarsysslan och visar att veckans passarträning gett resultat. Bägge hittar kanterna och mitten på ett fint sätt. Dessutom får bägge spelare chansen att visa sina anfallsstyrkor i framlinjen. Petra och Sophie är dagens vänsterpelare och bidrar med bra bagger, både i servemottag och under spel, samt kraft och stabilitet i anfallsspelet. Gabbi och Silvia spelar med rutin i mitten men visar också att man klarar av både servemottag och defense.

Nu återstår två matcher, mot Eskilstuna och Stockholms Vingar B, men Sollentuna C har redan säkrat en topp två placering. För att vinna serien krävs en vinst på två försök, vilket efter 12-0 i set på 4 matcher inte känns som en omöjlig uppgift.

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD734&k=LS734&p=1

Nästa match:

Sollentuna C – Eskilstuna, söndagen 4 december, kl 17:00 i Sollentuna Sporthall B-hallen