AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer räckte inte till mot Hylte/Halmstad

Tyvärr kunde inte Sollentuna hålla spelet uppe från förra helgen, utan förlorade med 3-1 borta mot Hylte/Halmstad. Sollentuna startade nervöst och darrigt, men avslutade bra, tyvärr räckte det inte till mer än en setvinst.
Slutresultatet blev 1-3 (21-25, 16-25, 25-18, 17-25).

Sollentuna började återigen knackigt och nervöst, utan några tydliga linjer i spelet. Sollentuna var aldrig dåliga men de var heller inte riktigt bra i något moment och det räcker inte att spela ”ok” mot ett lag som Hylte/Halmstad, med 4 utländska spelare. Sollentuna var aldrig riktigt nära i de två första seten som gick till Hylte/Halmstad med 25-21 och 25-16.

Efter den 10 minuter långa pausen mellan andra och tredje set var det nytt Sollentuna som kom ut på planen, de började få ett bättre tryck i serven och vågade sätta press i anfallet utan att göra några onödiga missar. Block-försvarsspelet började också stämma bättre, vilket gjorde att Sollentuna kunde hålla en ledning genom nästan hela setet. Det kom en liten svacka för Sollentuna i mitten, men efter stark avslutning kunde de vinna med 18-25.

Även det fjärde setet började bra för Sollentuna, men efter två starka serverunder av Hylte/Halmstad var det Sollentuna som fick jaga igen. Tyvärr fick Hylte/Halmstad en för stor ledning i dessa två rundorna att Sollentuna aldrig kunde komma ikapp igen. Även om de nu spelade bra i många moment så kunde de aldrig komma ikapp Hylte/Halmstad, som vann setet med 25-17 och matchen med 3-1.

Kommentar från Sollentunas tränare Daniel Glimvert:

– Det är synd att vi inte kan få ordning på spelet i de första 2 seten, det är här Hylte/halmstad vinner matchen. I tredje och fjärde set spelar vi stundtals riktigt bra, vi fegar aldrig utan vågar spela ut hela tiden, även när vi ligger under. I det fjärde setet har vi problem i 2 serverundor, samtidigt som de har lite tur med ett par nätrullare, efter det spelar vi åter bra men ledningen för dem var för stor för oss att ta ikapp.

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD792&k=LS792&p=1

 

Nästa match:

Sollentuna – Engelholm, lördagen 3 december kl 14:30 i Sollentuna Sporthall