AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Viktig seger för Sollentunas herrlag

Sollentunas herrar lyckas rida på vågen från segern i Svenska Cupen och tar tre poäng borta i matchen mot Hylte. Det är nära att det blir en 3-0 seger, men Hylte lyckas knipa 3:e set med minsta möjliga. Slutresultatet blir 3-1 (25-11, 25-21, 24-26, 26-24). I och med segern skapar herrlaget arbetsro i ingången till sista månaden innan juluppehållet.

Första set startar med en stor ledning för Sollentuna där hemmalaget Hylte har stor felprocent medans Sollentuna både jobbar bra i block och sätter chanserna man får. 25-11 är stora siffror i volleyboll och Hylte har det riktigt tungt där bla serven inte fungerar speciellt bra. Andra set är jämnare men där Sollentuna har ledningen initialt med 8-4 men där man släpper in Hylte i setet igen. I slutet på setet så tar sig Sollentuna samman och där vinner de viktiga bollarna.

Det tredje setet startar även det med en ledning för Sollentuna. Skillnaden är att Hylte bränner sina lägen medan Sollentuna allt som oftast sätter dem. Ledning 16-13 och 21-19 samt även matchboll 24-23, men just här vill det sig inte och ett domslut går emot Sollentuna när Martin Yngerskog blockar via Hyltespelare och ut men domarna tycker annorlunda. Hylte tar tre raka poäng och tvingar matchen till ytterligare ett set.

I fjärde och sista setet ligger Sollentuna under med 7-13 innan man tar sig i kragen och vänder på steken. Vid 14-16 har man häng och därefter trampar man på och drar ifrån till 21-17 innan setet tillslut vinns med 26-24.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson kommenterar segern så här:

– En bra insats av oss ikväll trots allt, men det ändå inte nära vår högsta nivå. För andra matchen in rad är det Andreas Grundstedt som vill mest och jobbar riktigt hårt i både block och anfall, vilket är riktigt kul att se. Diego gör en bra match och blir matchens poängkund på 21 poäng. Servemottagen fungerar även bra där Calle gör en bra insats.

– Vinsten är viktigt av två skäl. För det första tar vi med oss 3 poäng hem i en bortamatch mot ett lag i övre delen av serien och för det andra lyckas vi för andra matchen i rad hålla en nivå som pekar i rätt riktning. Nu ligger vägen till en Grand Prix plats lite mer i våra händer och det är alltid trevligt att ha avgörandet i egna händer.

Matchstatistik:

http://www.cupassist.com/pa/livescore/men/stats.php?year=2011&id=M_M11_26-1112.htm

 

Nästa match:

Sollentuna – Vingåker, lördagen 3 december kl 17:00 i Sollentuna sporthall