Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Nära skjuter ingen hare för Sollentunas B damer

Sollentunas B damer gör en mycket bra insats i returmötet mot Vallentuna i Division 1 Nordöstra, men talesättet nära skjuter ingen hare passar tyvärr in och det blir tillslut en förlust 2-3 (25-23, 25-22, 17-25, 9-25, 10-15). Med en 2-0 ledning samt ett tredje set som stod och vägde kunde dagen blivit mycket trevligt, men nu slutar mötet med endast en poäng till B damerna.

Inramningen på matchen förtjänar ett eget kapitel. En stor eloge ska Vallentunas arrangemangssektor ha då matchen genomförs i en inramning som knappast de flesta elitseriematcher ens har. Det var mycket publik, dekor, hejarklack och en stämning som var mycket trevlig. Om volleyboll utspelades på detta sättet oftare skulle det locka mer publik. Även fast den högljuda publiken naturligtvis inte hejade på Sollentuna så är det bara att som gästande bortalag att tacka för det mottagandet.

Sollentunas spelare vet att Vallentuna gärna suktar efter serievinsten och vågar spela avslappnat i första set. Trots att man är lite tagen av hela sceneriet och kommer under med 3-7, så vänder man första set och prestera mycket bra volleyboll. Man har setbollar vid 24-21 och stänger setet först vid 25-23. I andra set är det tvärt om, för det är Sollentuna som har flyt och tar en stor ledning. Vallentuna kommer igen och krigar tillbaka och leder 18-16 men därefter visar B damerna styrka och avslutar setet med två servess.

En 2-0 ledning ger trygghet och trots underläge så kämpar man ikapp och har ledningen 14-13. I detta läge känns det som en 3-0 seger är inom räckhåll, men en stark serverunda av Vallentunas passare punkterar drömarna om den 3-0 segern. Fjärde set blir en trist historia då tankarna snurrar för mycket och inget riktigt tycks fungera. Med avstannande kommunikation rinner poängen iväg för fort.

Skiljeset startar med ett 2-9 underläge pga ett haltande servemottag, men därefter jobbar Sollentuna hårt och skapar nerv i matchen. Vid 8-12 står skiljeset och väger lite och med lite tur hade man kunna skapat häng i detta läge. Nu lyckas man inte med det utan Vallentuna kan ta hem skiljeset och matchen.

Förlusten till trots var det, i alla fall inledningsvis, en av de bättre insatser Sollentunas B damer presterat denna höstsäsong. Servemottag och block/försvar fungerade samt även anfallsspelet. Tyvärr spelar det mentala ett litet spratt då man i tredje set har svårt att knyta ihop säcken. Vinsten var inom räckhåll här men denna gång slank den ur näven.

Hos B damerna kvitterar Carro, Diana, Petra samt liberon Milli ut ett högt betyg från dagens insats. Under de första seten hade Sollentuna ett närmast perfekt servemottag samt anfall från vänsterkanten. Dianas arbete i block samt anfall var även det en källa till förtret hos motståndarna.

Nu återstår endast en match i Division 1 Nordöstra och det är returmötet mot Uppsala. Att komma före Vallentuna i tabellen blir mycket svårt och innebär att Vallentuna ska förlora eller tappa mycket poäng i sina två återstående matcher. Sollentuna får rikta in sig på att säkra andraplatsen.