AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar möter Hylte borta

Sollentunas herrar spelar en viktig bortamatch mot Hylte borta tidigt på lördagseftermiddagen. Ska Sollentuna ha någon chans att ta sig till Grand Prix så får inte laget tappa poäng i speciellt många av de avslutande matcherna innan jul. Hylte är första matchen i en tuff serie som konstigt nog för förra årets SM 2:a avgörs i stort sett på bortaplan.

Sollentuna avslutar innan jul mot Hylte, Örkelljunga och Falkenberg borta, vilket är en ganska tuff lottning. Speciellt är det en tuff lottningmen då övriga lag högt upp i SM-slutspelet från förra säsongen inte drabbats av samma öde. Med andra ord kommer Sollentunas kamp om en Grand Prix plats avgöras till största delen via prestationer på bortaplan. Först ut i den serien är mötet med Hylte nu på lördag.

Hylte har i princip samma lag som man plockade in mitt i säsongen för två säsonger sedan. Det handlar om den utländska trion Danny Weemes, Taylor Wilson och Sean Jones. Säsongen 09/10 tog Hyltes gulddrömmar slut redan i kvartsfinal trots tre utländska spelare. Förra sösongen spelade Taylor Wilson inte i elitserien men nu är han tillbaka. Naturligtvis tar det ett tag för laget att spela ihop sig, men att tränare Claes Svensson hittat kursen visas via att Hylte fn ligger på 3:e plats. Nu är årets elitserie väldigt jämn och just nu det skiljer bara 3 poäng mellan 2:an och 7:an.

Sollentuna har varit ett snorigt lag under början på veckan men till lördagen mönstrar man fullt lag. Hurvida insatsen i Svenska Cupen påverkar positivt återstår att se, men matcher vunna mot lag i övre halvan av elitserien medför naturligtvis att kontot för självförtroende krediteras.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson säger så här inför matchen:

– Vi har haft det lite förkylt i veckan, men och andra sidan så var samma personer förkylda under finalen i Svenska Cupen, så det betyder nog inte så mycket. Det blir en lång resa till Hyltebruk och vi spelar första matchen redan kl 14:00, men å andra sidan är vi ett on-the-road lag from nu och till jul som lottningen ser ut, vilket man kan fundera över. Vi kommer att behöva komma upp till minst samma nivå som mot Falkenberg senast för Hylte ligger inte på 3:e plats i serien inte för inte. Kommer vi ihop som ett lag på samma sätt som sist så har vi alla chanser att ta poäng i Hyltebruk, sen får vi se hur många poäng vi reser hem med.

Matchen spelas:

Hylte – Sollentuna, lördag 26 november kl 14:00 i Örnahallen i Hyltebruk

Följ matchen på livescore:

http://www.cupassist.com/pa/livescore/?nr=14162323