AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer vann mot Svedala

Sollentuna ”skulle” bara ta 3 poäng mot tabelljumbon Svedala. Men Svedala kom med 2 förstärkningar som inte varit med tidigare, amerikanskan Amber Ridens och hemmatjejen Tora Hansson, vilket gjorde det tuffare för Sollentuna. Sollentuna kunde trots detta vinna med 3-1 (24-26, 25-22, 25-11, 25-11).

 

Sollentuna började riktigt knackigt och fick inte till varken serven eller anfallet. Detta gjorde setet riktigt jämnt, men det var Svedala som var starkast när setet skulle avgöras. Detta trots att Sollentuna hade en ledning genom hela setet, ända fram till 21-18 innan Svedala började vända.

I det andra setet började Sollentuna bra från början och kunde gå till en stor ledning och ledde som mest med hela 9 poäng vid ställningen 16-7. Ledningen höll i sig till 21-14, men sedan darrade det till ordentligt för Sollentuna. Svedala knappade in poäng för poäng och det blev nerv i setet. Sollentuna som bara skulle ta 3 poäng i matchen blev ordentligt nervösa, då förlust i detta set skulle innebära att man minst förlorade 1 poäng, men de kunde till slut ändå knyta ihop säcken och vinna med 25-22.

I det tredje och det fjärde setet kunde Sollentuna spela ut och visade att de var det bättre laget. Serve och anfall började ge utdelning, samtidigt som de gjorde det betydligt svårare för Svedala att ta poäng. Det tredje setet avslutades med nio raka sollentunapoäng, då de gick från 16-11 till vinst med 25-11. Även det fjärde setet slutade med sollentunavinst, 25-11, här drog dock Sollentuna iväg direkt till en stor ledning.

Kommentar från Sollentunas tränare Daniel Glimvert

– Vi fick en trög start, men i tredje och fjärde setet fick vi igång spelet bra. Vi började få ordentligt tryck i serven och fick en bra bredd i anfallsspelet, samtidigt som vi inte gav bort så mycket poäng. I de 2 första seten ger vi bort alldeles för många poäng genom serve- och anfallsmissar, mer än dubbelt så många som i de sista 2 seten. Vi kunde, trots en trög start, gå från matchen med en bra känsla och 3 sköna poäng.

 

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD792&k=LS792&p=1

 

Nästa match:

Hylte/Halmstad – Sollentuna, lördagen 26 november kl 16:30 i Örnahallen, Hyltebruk

 

foto: Anders Harlin