AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ännu en helg fylld av volleyboll för träningsgrupp SVK D och E

Efter ett framgångsrikt Trekungaslag och en vilohelg så var det åter dags för seriespel och Stockholms Cup.

Seriematch mot Täby lörd 13/11


Först ut var SVK D som åkte till Täby lördag em. Där möttes vi av ett bra eftermiddagsfika som man kunde njuta av till i stort sett självkostnadspris. Stort tack för det och stort tack till motståndarcoachen som lånade ut en liberotröja, eftersom vi hade glömt vår hemma. När matchen sen började åtgäldade vi denna generositet ganska dåligt. Vi hade nog trott att detta Täby, som till stora delar består av före detta Vallentunaspelare, skulle bjuda svårt motstånd. Nu blev inte det så och vi var bättre på alla punkter.  25-14, 25-13, 25-13 säger det mesta.


Det är svårt att ge individuell spelarkritik när vi inte sätts på några stora prov men generellt kan vi säga att vi spelade ganska säkert utan att prestera det riktiga toppspelet.StockholmsCup Sönd 14/11


Vi hade två lag Uno och Due och vår målsättning var att efter en mindre lyckad seedningsomgång se till att dagen skulle sluta med två lag i svart grupp till nästa omgång.


Uno hade hamnat i samma grupp som 97:ornas båda lag och här kan man verkligen se hur olika coacher kan se samma match med helt olika ögon. Även om 97:orna visade sig vara starkast på slutet och lyckades vinna den sista bollen så kan jag nog inte hålla med deras coach om att Uno inte hade en chans. 13-15 resp 14-16 i skiljeset tyder på en ganska jämn match. Att Uno dessutom hade två matchbollar i den sista matchen verkar helt ha glömts bort. Nåväl, det är kul med internkonkurrens och vi lär ju stöta på varandra igen.


Efter dom två matcherna så var det dags för den avgörande placeringsmatchen mot Eskilstuna och denna gång var det inget snack. Vi skulle bara vinna och därmed hålla oss kvar i Svart grupp. Och så blev det. Första målet uppnått.


Due mötte Vallentuna och två olika Spårvägen lag i Röd grupp. Vi fick fläckvis till riktigt bra spel och vi vann mycket på att vi hade ett jämnt lag som inte gjorde dom stora misstagen. Det gjorde att vi ganska betryggande kunde spela upp oss, så att vi även med Due spelar i Svart grupp nästa gång. Andra målet uppnått. I Due skulle jag vilja ge lite extra beröm till Natalija som med sitt ledarskap på planen styrde upp spelet när det behövdes och dessutom plockade många poäng på sin serve. Seriematch mot Puls Sönd 14/11


Man bör ju inte prata om kvinnors ålder, men vi kan nog konstatera att Puls hade en något högre medelålder än vårt SVK E, 25 år eller så. Puls är mao rutinerade och vet precis var dom ska stå planen. Vi var förvarnade om att skulle bollen komma tillbaka hela tiden om vi inte satte tillräckligt tryck på den. Nu lyckades vi med just det vilket gjorde att damerna i Puls inte riktigt hann med. 25-10, 25-18, 25-16 var tryggt och vårt spel var betydligt bättre än på lördan. Speciellt beröm till Diana som alltid slår bra och hårt men i denna match servade hon också väldigt bra och var genom det en riktig poängmaskin.


Nu har vi mött alla lag i båda serierna och vi har onekligen lagt en bra grund till att placera oss högt. Vi har tappat två set och får väl då ha som målsättning att inte tappa något ytterligare i andra halvlek av serien.