AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Andra raka för Sollentuna C Herrar

Efter en heroisk insats förra helgen där Sollentuna B, mer kända som Draget, besegrades i en gastkamrande femsetare hade SVK C på söndagen stora förhoppningar om ännu en seger i hemmamötet mot Solna. Inför publik från pågående Stockholm Volley Cup i A-hallen som passade på att titta på seriematchen vann Sollentunas C herrar till slut med 3-1 (27-25, 23-25, 25-14, 25-23) och tog därmed säsongens tredje seger.

I första set mönstrade SVK C en uppställning som förutom liberon undantagslöst bestod av spelare födda 1996 och 1997. Setet inleddes något skakigt men många enkla misstag men Sollentuna lyckades ändå hålla jämna steg med gästande Solna. Framförallt Sollentunas centrar Erik Hällgren och Jacob Zachrisson var på hugget och visade upp ett tempofyllt anfallsspel och ett bra blockeringsspel. Setet vanns välförtjänt av SVK C, dock utan skönspel från någon sida. I andra set mönstrade SVK C i princip en helt ny uppställning. Tyvärr inleddes setet med flera tveksamma handlingar från Sollentunas sida, vilket ledde till ett tidigt underläge som aldrig hämtades in.

Tredje set inleddes med ett tidigt underläge för Sollentuna, ett underläge som dock snabbt vändes till en stor ledning som höll ända in i mål. Sollentuna presterade i detta set ett säkert spel med få misstag, vilket i kombination med Solnas allt svagare spel bäddade för en enkel setseger, 25-14 till Sollentuna.
Fjärde set bjöd på dagens bästa volleyboll där Solna verkligen bjöd upp till dans. Långa tuffa rallyn med framförallt bra försvarsspel från båda sidor bäddade för dagens bästa volleyboll. Setet och därmed matchen bärgades välförtjänt till SVK med siffrorna 25-23.

Coach Anders “Bengan” Häglund kommenterar segern så här:

– Passare Marcus Forsgren presterade sin bästa volleyboll för året i delar av matchen. Ludvig Von Sydow och Peter Blomgren visar på ett stabilt spel från vänsterkanten med många fina anfall. Lagets centrar presterade bra och framförallt Jacob Zachrisson visade ett moget spel med många fina block och centeranfall.
Unga SVK C visar i och med sin tredje vinst att man hör hemma i Division 1, och förhoppningen är nu att slå något av topplagen när serien vänder. Kanske blir det tredje raka redan på söndag då man möter serieledande Bromma i Forsgrenska, 15:45.

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD721&k=LS721&p=1