AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger för Sollentunas Herrar men inte mer

Sollentunas herrar vinner hemma mot Södertelge med 3-1 (16-25, 25-16, 25-23, 25-18) men det är inte något skönspel som laget levererar. Man skulle önska att det gick att skriva att Södertelge öppnar inspirerat och därmed vinner första set, men sanningen är den att Sollentuna inte spelar bra alls. Det är faktiskt bara i tredje set som det blir underhållande och bra volleyboll. Nu bärgar Sollentuna 3 poäng med andan i halsen.

 

 

Första set inleds med en 1-0 ledning i Andreas Erikssons serve. Därefter rasar det till 4-8 och från sidan undrar man vad som händer. Det konstiga är att Sollentuna är ikapp vid 8-8 men sen hamnar spelet i limbo och i princip ingenting fungerar. Det är lätt att skylla på servemottaget, och visst fanns det mycket övrigt att önska om det, men sanningen är att Sollentuna i första set befinner sig mentalt någon annanstans. Det kanske är ogästvänligt mot Södertelge att skylla setförlusten enbart på det egna spelet, men faktum var att Sollentuna inte stog att känna igen i första set. Det var ett set man helst vill glömma snabbt.

Andra set är inte någon högre spelkvalitet det heller, men skillnaden är här att det är Södertelge som har mycket jobbigt i servemottaget och Sollentuna som glider fram till en sort setseger. Positiva tecken är ändå att Sollentunas kanter i form av Diego da Gama Felicissimo och Martin Yngerskog börjar leverera. Negativa tecken är att blocket inte fungerar och att Södertelge tillåts vinna poäng som helst hade fastnad i blocket.

Tredje set är det som kanske har högst spelkvalitet. Nu betyder det inte att allt trillar Sollentunas väg, utan man kämpar fortfarande med haltande block och ligger faktiskt under med 12-17 innan man segar sig tillbaka. I avgörande läge i setet tar Staffan Blomgrem 3 raka viktiga poäng och drar laget fram till setboll vid 24-22. En mycket pikär situation hade vänts till 2-1 ledning.

I fjärde set har Södertelge svårt att inte titta på resultattavlan, för Sollentuna får en hel del hjälp av bortalaget som står för poängskörd åt Sollentuna i form av egna anfallsmisstag. Timeouter från coach Elin Warner hjäper inte och Diego da Gama Felicissimo blir allt mer svårstoppad på högerkanten

I Södertelge väljs Josias Jr till bäste spelare rättvist. Josias var bäste poängplockare och vållade Sollentunablocket stora bekymmer i alla seten. I Sollentuna blev det Diego da Gama Felicissomo som blev matchens lirare där han gör lite fler poäng än Josias i motståndarlaget.

Lars Göran “Snillet” Eriksson kommenterar matchen:

– Vi gör det vi ska idag men inte mer. Det finns mycket i vårt spel som skulle kunna fungera bättre och vi ska inte behöva hamna i en sådan situation som vi gör idag. Nu lyckas vi ta med oss 3 poäng och det betyder mest ikväll. Men det är för långt avstånd om det vi pratar om innan match och det sätt som vi verkligen genomför matchen för att det ska känns bra. Vi behöver höja oss på flera punkter här.

Nästa helg väntar finalen i Svenska Cupen mot Falkenberg och därefter möter man Hylte i 6:e omgången av elitserien.

Nästa match:

Hylte – Sollentuna, lördagen 26 november kl 14:30 i Hyltebruk

 

foto: Anders Harlin