AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ytterligare en seger för Sollentunas C damer

Sollentunas C Damer
ställdes i sin tredje match för säsongen mot Jomala B från Åland. Om detta lag visste man inte så mycket och den närmaste erfarenheten var i division 3 för 2-3 säsonger sedan. Matchinledningen startar med ett underläge men därefter är det Sollentuna för hela slanten och man vinner tillslut ganska komfortabelt med 3-0 (25-18, 25-14, 25-15). Det främsta segervapnet idag var serven, vilken konstant satte motståndaren i svåra lägen.

Efter underläget 6-8 i första set så vänder man och leder med två poäng med 16-14 och 19-17 innan man glider iväg och till setvinst 25-18. C damerna tar tillfället i akt och sätter press på serven vilket gör att att Jomala har väldigt svårt att komma till anfall. Amanda är kanske den som vågar gå på mest i hoppfloaten och får göra flest servar i första set, Ett glädjeämne är också att Rebecca är tillbaka efter skada och rehab och trots att det inte blir så många mittenanfall så förvaltar hon chanserna hon får. Även Isabelle gör en stabil insats i mitten.

Andra set förlöper med stort självförtroende och Lydia och Petra dominerar på vänsterkanten medans Sophie tar hand om högerkanten. Vår handelsresande i österled, Gabrielle, är tillbaka och hittar tempot i mitten. C damerna tar för sig och leder rättvist med 12-4, 16-7 och 19-8. Att det ska gå mot en 2-0 ledning är ganska självklart.

Tredje set blir en upprepning av andra, där starkt servande är den största skillanden. Silvia kommer in och gör flera poäng i mitten och Rebecca har ett par imponerande block. Petra och Lydia konrollerar stora delar av planen och 8-5 blir till 11-6 innan setet avslutas med 25-15.

Det är svårt att utvärdera matchen när vinsten sker med sådana överlägsna siffror. Det blir inte så många bollar som kan komma upp i nivån att det kan vägas och värderas för att ge något slutbetyg. Dock är servandet den starkaste minne efter matchen slut där trycket det skapar är starkt bidragande till segern. Det är extra kul att se Rebecca på plan igen och det är en mycket smittande glädje som sprids i de blockpoäng hon tar i framförallt tredje set.

När höstserien i Div 2 Nordösta vänder har Sollentunas C damer tre raka segrar och 12-0 i set. Man har skapat sig en arbetsro och ligger mycket bra till för att avancera till Vårtvåan till VT12. Nästa match blir den långa bortamatchen på Åland, vilken i princip betyder en heldags resande.

Nästa match:

Jomala B – Sollentuna, söndagen 27 november, kl 15:00