AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Arbetsseger för Sollentunas B damer

Sollentunas B damer vann returmatchen mot Stjärnfall i Division 1 Nordöstra, men efter en lysande start så övergick matchen till en tuff kamp där det krävdes rejäla kämpatag för att vinna. I pressade lägen i både 2:a och 4:e set så lyckades Sollentuna resa sig och vända tillbaka. Slutresultatet 3-1 (25-14, 25-20, 15-25, 27-25)

Första set startar lysande med en 8-2 ledning och tack vare bra servepress så rullar poängen rätt väg till hela 18-8 innan gästande Stjärnfall kommer igång. 25-14 speglar inte riktigt det spelövertag Sollentuna hade, för i de flesta bollar stämde allt för laget. Andra set öppnar jämnt men via lite ofokus uppstår slarv och plötsligt ligger B damerna under med 6-11. Stjärnfall står allt som oftast rätt i banan och bjuder till kamp, men vid 19-19 är Sollentuna i kapp. Starkt servande av Sanna Thurin samt bra blockspel gör att setet vinns med 25-20.

I tredje set fungerar inte mycket och B damerna gör många egna misstag som blir lite av en negativ spiral. Underläget 9-16 och 13-20 är förstort och går inte att hämta in. Stjärnfall är bättre på att hantera pet och dropp samt fortsätter att visa rutin via att alltid stå på rätt ställe. Sollentuna agerar stressat och frustrerat när det egna spelet hackar och det orsakar förlusten av setet. Fjärde set startar med ett 5-10 underläge men därefter arbetar sig Sollentuna tillbaka och det är jämt upp till 20-20. Tyvärr är Stjärnfall starkare och arbetar sig fram till två setbollar vid 22-24. Åter igen är det starkt servande från Sollentuna som visar vägen. Denna gång är det Hanna som vågar trycka på serven trots setbollar emot sig och det leder fram till reducering och kvittering. Stjärnfall har sedan sit 3:e setboll vid 24-25 innan Sollentuna kan ta tre raka poäng och vinna matchen med 3-1.

Vändningen i tredje set var viktig, för därmed lyckas B damerna slippa undan poängförlust. Ska man haka på och fortfarande kunna utmana serieledande Vallentuna var 3 poäng ett måste i denna match. Första set är fyllt av positiva tecken men därefter övergår matchen till en kamp för att hålla sig på mattan. Tillsammans med vändningen i andra set samt beslutsamheten att inte låta matchen gå till skilje är det som blir det bestående minnet i från matchen.

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD703&k=LS703&p=1

Nästa match:

Bromma – Sollentuna B, lördagen 19 nov kl 13:45 i Forsgrenska