AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Bara 1 poäng i Tierp för Sollentunas herrar

Det blev bara en poäng för Sollentunas herrar i bortamatche mot Tierp. Efter underläge 0-2 kanske Sollentuna ska vara glada att få med sig en poäng, men som matchen svängde efter två set så trodde nog de flesta att Sollentuna skull stå som slutsegrare. Nu blev det inte så och slutresultatet blev 2-3 (23-25, 23-25, 25-15, 25-16, 14-16).

Det första två seten är jämna och Sollentuna är med i bägge. I första set kommer en kostsam servemiss vid 23-23 och där försvinner setet. I andra set ligger Tierp några bollar före och Sollentuna jagar. Under pausen hoppades nog hemmapubliken på en snabb seger, men Sollentuna kommer ut som ett nytt lag och ändrar matchbilden ganska radikalt. 25-15, 25-16 är stora siffror i volleyboll och här hade Sollentuna hittat den magiska formeln för hur Tierp skulle tas.

I skiljeset är det jämnt tills Tierps USA proffs Joshua Riley går ner för att serva. Han ger laget energi från serveposition och skaffar laget det försprång man behöver. Vid underläge 10-13 reser sig Sollentuna och tar tre raka poäng och spänningen kunde inte vara större. Tierp får ytterligare en matchboll som Diego da Gama Felicissimo kvitterar med kvällens kanske hårdaste smash. Men vid 14-14 gör Sollentuna två mindre bra aktioner i följd. Först spelas en gratisboll över nät kanten och därefter avgör Tierp matchen via en lurig serve som servemottaget har svårt att få tag på.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson kommenterar förlusten så här:

– Det var små marginaler som skilde idag. Matchen är spegelvänd mot senast då det var vi som ledde med 2-0. Skillnaden hos Tierp var att framför allt Dan Farby höjde sig och bidrog med fler poäng på högerkanten. Dessutom var vår egen insats av en sämre kvalitet än senast. Med tanke på det får vi vara glada med 1 poäng och tanken att vi bara var två bollar ifrån seger. Men det är naturligtvis aldrig roligt och förlora, så visst svider det. Nu är årets elitserie en jämn historia och skiljer bara 2 poäng mellan oss och tvåan. Mycket kan hända innan höstsäsongen är slut.