AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Två viktiga matcher på tre dagar för Sollentunas herrar

Sollentuna Volleys herrlag spelar två viktiga matcher i elitserien på tre dagar. Först är det dags för höstens veckomatch borta mot Tierp på torsdag 10/11 och därefter väntar Södertelge hemma på lördag. I en jämn elitserie betyder möjligheten att ta 6 poäng mycket i kampen om placeringarna.

I elitseriens fjärde omgång ställs kursen återigen mot Tierp. Förra lördagen spelade Sollentuna mot Tierp i Svenska Cupen och vann med 3-2. Nu är det dags för en ny resa och frågan är om Sollentuna ska lyckas vinna igen och ta andra raka bortasegern i Aspenhallen. Sollentuna har genom åren haft ganska svårt för Tierp på bortaplan så att lyckas med bortaseger igen är en tuff uppgift.

Därefter väntar elitseriens nykomling, Södertelge, på lördag. Södertelges herrlag tränas av den fd Sollentunaspelaren Elin Warner, som senast var med och vann SM-guld med Sollentuna 2007. På ungdomssidan är klubbarna väl bekanta mot varandra och har många fighter i lägre serier och ungdoms-SM. Nu har många av dessa spelare vuxit upp och spelar i A-lagen och möter varandra på ett nytt sätt. Starten för Södertelge i elitserien har knappast varit någon smekmånad utan nykomlingen har tre raka förluster och har bara lyckats vinna ett set så här långt. Men kanske ger mötet med den regionala rivalen på ungdomssidan extra energi åt Södertelge.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson säger så här inför matcherna:

– Det kommer bli tuffare än sist uppe i Tierp, då dels Tierp inte gjorde sin bästa match kanske och då det alltid är tufft att vinna två raka matcher mot en motståndare. Vi gjorde inte heller vår bästa match och måste höja lägstanivån för att inte tappa set i onödan. Med andra ord är det en viktigare match nu på torsdag.

– Södertelge förväntar sig alla att vi ska slå och det bör vi också göra, men någon gång kommer deras första seger i elitserien. Nu gäller det för oss att oavsett resultat mot Tierp kunna ladda om och se till att deras första seger inte kommer mot oss på vår hemmaplan i Satelliten. Vi har mötts i en träningsmatch på försäsongen så lagen har känt på varandra. Ett lokalderby i Stockholm på herrsidan i elitserien har inte hänt på länge, så det ska bli en riktigt kul match att spela. Kanske dags för publikrekord i grundserien i Satelliten?

Matcherna spelas:

Tierp – Sollentuna, torsdagen 10 november kl 19:00 i Apenhallen, Tierp

Sollentuna – Södertelge, lördagen 12 november kl 17:00 i Arena Satelliten

 

Dessutom uppmärksammare vi den yngsta spelare i Sollentunas herrlag och förmodligen en av de yngsta i hela elitserien. Vingåker har sin unga Viktor Lindberg och nu har Sollentuna en lika ung spelare – Ludvig “Ludde” von Sydow. Ludde är fortfarande bara 15 år och har tränat lite till och från med A-laget, men from denna säsong tränar han fullt med A-laget. Det blev ett inhopp på ett par bollar senast i hemmamatchen mot RIG Falköping. Innan elitseriestarten var Ludde med och spelade Nordiska Mästerskapen med U17 landslaget i slutet av september.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson säger så om att ha Ludde med i truppen:

– Det är alltid roligt att kunna lyfta upp unga egna spelare till elitlaget. Ludde är en lovande volleybollspelare som absolut inte gör bort sig trots sin låga ålder, snarare tvärt om. Han är en duktig allround spelare vilket gör att han bidrar mycket på träningarna.