AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Nygamla F95 kom 2:a i Kungälv 2011-10-29 — 30

Återvändarna Hanna och Ester var med när Sollentunas F95s Norgemasaker slutade i finalen mot Holstad.

Känns jättekul att åka till en turnering och inte möta massa Stockholmslag. I Fu19, där vi är yngst, så kom 6 av 9 från Norge. De övriga svenska lagen Sjövalla och Värnamo. Vårt lag bestod av de 5 95:or som fortsatt i klubben kompletterade av Hanna från volleygymnasiet samt Ester som numer spelar i Uppsala.

Gruppspelet på lördag gick oerhört enkelt. Girls of Norway 25-8, 25-13, Oslo 25-17, 25-16, Sjövalla 25-15, 25-6 samt Asker 25-9, 25-11. Obesegrade och inget tappat set. Vi hade möjlighet att prova spelarna på olika positioner samt att de under setet bytte platser så vi optimalt fick ut det mesta. Spelmässigt var det inget speciellt men vi hade riktigt roligt. I den andra gruppen gick även Holstad fram som en ångvält och vann allt.

Kvartsfinal mot det 4:e Norska laget Sarpsborg 25-5 och 25-12 säger allt. I semifinalen blev det svenskt mot Värnamo 25-14 och ett krampaktigt 2:a set 25-20. Tittade på slutet av Holstads semi, såg att här kommer det bli helt annat spel. De är långa och kraftiga, även om de inte glänst någongång. Deras trupp bestod av 12 spelare som de varvade.

Dax för final i nya Mimershallen. Spelschemat på vår bana var kraftigt försenat, så vi spelade nästa hela matchen ensamma i hallen. Riktigt häftigt. Tyvärr visade det sig i finalen att Holstad hade ett par klasser till att ta till då de hela tiden använde sig av de bästa spelarena. Trots att vi möblerade om i uppställningen så slog deras nr 16 spiker över vårt block. Denna gång var Holstad bättre och vann välförtjänt 25-19 och 25-13.

Jag vill passa på att tack alla de tränare som fortsatt utveckla spelarna, det finns mycket volleyboll i tjejerna. Lite specillet överraskad var jag över Bella som spelade center (jag har inte trott på denna position för henne) på ett fantastiskt sett. Fortfarande för oslipad men med potential. Detta är en tjej som Sollentuna kommer få mycket nytta av.

Och det viktigaste av allt, VI HADE OTROLIGT KUL.

Vi som var med:

Lasse, Hanna, Bella, Sofia, Hedvig, Agneta, Ester

Asena