AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Derbyseger för Sollentunas C herrar

Inför årets säsong fick Sollentunas pojklag med spelare födda 1995-1997 chansen att ställa upp i divisionsspel då SVK C inte fick ihop tillräckligt med spelare. Sollentunas C-lag utgörs nu av en stomme av pojklagsspelare samt ett par spelare runt 20 år samt även inslag av åldringar i form av Peter Hodor och Anders Häglund vilka båda har en bakgrund i Sollentunas elitserielag. Målsättningen med laget är inte att vinna alla matcher utan snarare att våra ungdomsspelare ska få bättre matchning än det som erbjuds i ungdomsturneringar och sammandrag.

 

SVK C inledde säsongen lite trevande där det märktes att många spelare inte var vana vid det högre nätet, de hårdare smasharna och det högre tempot. Sakta men säkert har lagets prestationer förbättrats för varje vecka som gått och det är mycket glädjande att se framförallt våra yngsta killar behärska den för dem helt nya näthöjden (tidigare bara spelat på 224 cm jämfört med herrhöjden på 243 cm). Med hjälp av de något äldre killarna (födda runt 1990) och med inslag från gamla elitspelare har laget stundtals presterat mycket bra volleyboll även om stabiliteten i spelet inte alltid varit den bästa, vilket även skulle visa sig i matchen mot SVK B.

Inför söndagens match mot Sollentuna B (Draget) fanns det goda förhoppningar om ännu ett steg framåt för SVK C. I matchens inledning grusade dock dessa förhoppningar omgående av ett stabilt SVK B som visade prov på bra blockeringsspel men framförallt ett mycket starkt försvarsspel. SVK C hade stora problem med sitt eget spel och ett alldeles för enkelt och enformigt anfallsspel bäddade för en enkel setseger till Draget, även om siffrorna putsades till något i slutet. Andra set gick även det till SVK B utan större motstånd från det energilösa och alltmer uppgivna SVK C.

I tredje set inleddes vändningen vilket så småningom ledde till seger för SVK C i årets första derby. SVK Cs spelare fick upp energinivån något vilket ledde till ett aggressivare anfallsspel samtidigt som misstag smög sig in i Dragets nära 100-procentiga försvarsmur. Efter ett spelmässigt jämt set lyckades SVK C till sist knipa setet med två poängs marginal. I fjärde set öppnade unga SVK C med bra servar samtidigt som Draget inte gick att känna igen. SVK C gick tidigt upp i en stor ledning, en ledning som man aldrig släppte även om det blev onödigt jämt i mitten av setet.

I femte set öppnade SVK C återigen starkt och efter 5 härliga set bärgades årets andra vinst för SVK C som nu ligger 5a i serien med 2 vinster och 3 förluster.

Denna vinst var framförallt en laginsats där alla lagmedlemmar bidrog till segern och SVK C ser nu fram emot fler skalper under höstens serie.