Spelglädje och seger för Sollentunas C damer

Det blev en match med mycket spelglädje för Sollentunas C damer då man tog emot Stockholms Vingar B. Det blev nästan för mycket av det goda och segern satt hårdare inne än den behövde. Slutresultatet blev 3-0 (25-18, 26-24, 28-26). I och med segern leder C damerna Division 2 Nordöstra.

I första set känner lagen på varandra till 3-4 innan hemmalaget marscherar ifrån till 8-4 och 16-10 samt massor med setbollar vid 24-16. Man har spelövertaget tack vare bra servemottag och att anfallsspelet fungerar. Andra set går mot ännu större siffror vid 20-12 när även serven börjar ge utdelning, men här lyckas Vingar B svara med samma mynt och har två starka serverundor som tar dem ikapp till 20-22. C damerna gör här tyvärr 4 raka anfallsmisstag och bjuder på så vis in bortalaget i setet. Dock har man kvar initiativet och har setbollar 24-23, 25-24 innan man vinner andra set på ett servess.

Med 2-0 och det spelövertaget man haft spelar Sollentuna med stort självförtroende i tredje set och har ledningen med 2 poäng hela vägen. Vid 20-18 hamnar man i problem i Vingars serve och lyckas inte sideouta utan bortalaget tar 3 breakbollar innan man vinner tillbaka serven. Spelglädjen som nästan rann över är på väg att kosta C damerna ett set när man ligger under vid 23-24. Självfortroendet i det trängda läget är det som blir nyckeln och man reder ut det hela och har två setbollar vid 25-24, 26-25 innan man vinner setet och matchen.

Under matchen medför energin och glädjen på plan att det är ordentligt slit på varje boll. Den mest spektakulära är när hemmalaget efter två slängningar är nästan i handbollsmålet och hämtar bollen som man tillslut vinner. Många bollar vänds också till egna anfall efter mycket golvkontakt i försvaret. Alla i laget bidrar till segern men hade en matchens lirare utsetts i hemmalaget hade det nog blivit Petra Strömwall, som förutom att hon ledde snacket på plan även bidrog med stabilt servemottag och varierat anfall.

Höstserien Division 2 Nordöstra innehåller bara 4 lag pga ett sent avhopp, och efter två omgångar så leder Sollentuna C damer på maxpoäng utan ett förlorat set. Nästa helg tar man emot Jomala B hemma och därefter vänder serien.