AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Seger för Sollentunas B damer mot Uppsala

Sollentunas B damer vann bortamatchen mot Uppsala sent på Allhelgonafton i Division 1 Nordöstra. Trots ett riktigt kylslaget Boländerhallen lyckades B damerna få upp ångan vann rättvist med 3-1 (25-22, 18-25, 25-22, 25-19).

 

 

Första set börjar med ett 2-6 underläge innan man får igång spelet och är ikapp vid 9-9. Därefter följs lagen åt och Sollentuna har bra koll på motståndarna. Vid 19-19 tar Uppsala tre raka poäng och det lutar åt setförlust i förstaset, men därefter lyckas Sollentuna ta sidouten och tar hem första set via bra servetryck och distinkt anfallsspel.

Andra set blir stillastående och handlingsförlamat och poängen rasar iväg åt fel håll och på fel sätt. Underläget är som störst 6-19 och det är inte mycket som fungerar. Då samlar B damerna ihop sig och hittar tillbaka till spelet i första set. Framför allt är det blockspelet som fungerar bra vilket hindrar Uppsala från att ta tillbaka serven. När setet är slut har man hyfsat siffrorna till 18-25, men viktigast är kanske att man fått igång spelet igen.

I tredje och fjärde set har Sollentuna kommandot i bägge och leder i bägge med 8-6 samt 18-14/18-16. Vid det här laget får man tag på motståndarnas anfall i block och allt som oftast vinner man de längre rallyna på den egna anfallsstyrkan.

Bortsett från starten på andra set är det en mycket bra insats av Sollentunas B damer, där blocket är den starkast lysande stjärnan. Centerspelet och kanterna är också positivt saker att ta med sig. Uppsalas luriga servar ställde till det i andra set och där tar det lite väl långt innan laget pratat ihop sig hur man ska hantera dem. I och med vinsten befäster B damerna andraplatsen i Division 1 Nordöstra.

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD703&k=LS703&p=1

Nästa match:

Sollentuna – Stjärnfall, lördagen 12 november kl 09:00 i Arena Satelliten