SVK D / E Fortsatt obesegrade.

Denna söndag var det matcher mot lag från två olika öar. Åland i form av Jormala besegrades ganska enkelt medan Lidingö blev en betydligt tuffare nöt att knäcka.


Match mot Jormala


Vi fick denna söndag besök från Åland och publiktillströmningen var ganska stor. Publiken fyllde två bänkar och ett bord i kafeterian. Vårt spel var stabilt och säkert utan att kanske nå de riktiga höjderna. I de perioder när vi tappade fokus så knaprade Jormala in lite poäng, men så fort det hände fokuserade vi igen och drog ifrån. Setsiffrorna skrevs till 25-14, 25-15 och 25-13. Hela laget spelade bra utan att kanske visa sin fulla kapacitet.Match mot Lidingö


Lidingö visade sig vara en svår nöt att knäcka. Dom hade både ett anfall men framförallt en defense som vi inte har stött på tidigare i någon av de två seniorserierna. Vi började ganska bra, men vi märkte att vi var tvungna att gå för fullt för att döda bollen. Servandet som hittills har varit vår stora styrka hackade betänkligt. Vi drog dock ifrån på slutet och vann det setet med 25-18 och vi trodde väl alla att nu var vi på gång.


Det visade sig vara fel. Lidingö blev bättre och bättre medan vi gick ner oss mer och mer. Tveksamt servande, hackande anfall och passiv defense gjorde att Lidingö välförtjänt vann andra set med 22-25. Våra problem fortsatte i tredje set och från 10-10 var vi aldrig nära. Tredje set klart till Lidingö 15-25.


Inför fjärde set poängterade vi att tjejerna skulle gå för fullt. Även om vi förlorade så skulle i alla fall Lidingö få känna på hårda smashar och hårda servar. Det funkade och det var plötsligt en helt annan attityd på banan. Det fanns inga tveksamheter. Bättre fokus i defense, hårdare smashar och koncentrerade hårda och välplacerade servar. När vi fick det trycket på Lidingö så började deras tidigare så säkra defense krackelera. 4:e set till oss 25-17.


Nu var vi alla inställda på ett jämnt och hårt 5:e set. Det visade sig inte alls bli så. Lidingö servade, bra mottag, perfekt bakåtpass av Sofia och Hanna dunkade in den bollen. 1-0. Sen såg man den där blicken
i både Sofias och Hannas ögon. “Nu får det var slut på det här tramset-blicken”. Jag tror att Sofia servade 6 servar i rad och Hanna 7. Hårda, välplacerade servar, massor av ess och när väl bollen kom tillbaka så var vi på hugget. Sista set slutade 15-1, och vi är fortfarande obesegrade.


Nu drar vi till Kungälv för Trekungaslaget anno 2011.