AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Punktering och bortaförlust för Sollentunas C herrar

Unga Sollentuna VK C har uppvisat en stigande formkurva under hela hösten och senast i Solna inkasserade laget sin första vinst. Efter en bra träningsvecka åkte laget med gott självförtroende till söndagens bortamatch i Nora mot Järnboås IF. Dessvärre tappades 4 spelare på vägen till Nora på grund av en punktering på en av de bilar som användes för färdmedel. Coach Anders Häglund fick då hoppa in på liberopositionen och med detta höjdes även medelåldern i laget med 2 år, till dryga 19 år. Slutresultatet i matchen blev 1-3 (13-25, 20-25, 25-22, 12-25)

Järnboås mönstrade ett något mer rutinerat lag och visade redan på inspiken att man har ett par spänstiga spelare med bra tillslag. Sollentuna inledde matchen svagt med alldeles för många enkla misstag i framförallt anfallsmomentet. Järnboås spelade ett snabbt och variationsrikt anfallsspel vilket även medförde stora problem för Sollentuna i block- och försvarsspelet. Set 1 avslutades utan att Sollentuna riktigt kommit igång med sitt eget spel, och det var inget snack om saken att Järnboås var det bättre laget.

Till 2a set ändrades uppställningen något och Marcus Forsgren fick spela en för honom helt ny position som vänsterspiker, efter att ha spelat passare i hela sin karriär såväl som i första set. Michal Pocinek bytte av nämnda Marcus i mitten på halva setet och spelade sin bästa volleyboll för dagen i avslutningen av detta set. Sollentuna visade upp ett stabilare spel med bättre säkerhet i anfallen och det var först i slutet på setet som Järnboås rann ifrån och tog hem setet med 5 poängs marginal.

I tredje set blommade Sollentunas spelare ut rejält och man spelade jämt med hemmalaget fram tills i slutskedet då Sollentuna efter ett par strålande bollar kunde kamma hem setet välförtjänt. Våra centrar för dagen, Sergej Engström och Jacob Zachrisson visade i det här setet upp ett moget spel och aggresivt spel vilket tillsammans med stabilitet i mottagning samt side-out anfall borgade för en välförtänt setvinst.

Tyvärr orkade laget inte behålla det fina spelet från set 3 i det avslutande setet där Järnboås tog kommandot direkt med tuffa servar och stabilt block och försvarsspel. Matchen slutade som den började och Järnboås kammade enkelt hem setet med 25-12.

Sollentuna VK C visar trots allt att man tar stora kliv framåt och flera lag i serien behöver se upp framöver för detta unga och talangfulla gäng. Matchen slutade till Järnboås fördel med siffrorna: 25-13, 25-20, 22-25, 25-12.