Lekfylld seger för Sollentunas C damer

Sollentuna C damer spelade sin första match för säsongen i Division 2 Nordöstra och det blev en lekfylld seger borta mot Eskilstuna. Bortsett från att coachen glömt matchställen och att första set inleds med 1-7 underläge, så genomför laget matchen med ett positivt och lekfyllt humör. Matchen vinns med 3-0 (25-23, 25-20, 25-18).

Innan matchen tycktes det som om allt var under kontroll. Man hade klarat av att lotsa sig genom Bomässan i Munktellarenan och var på plats innan hemmalaget. Under uppvärmning inser dock coachen att man lyckats få med sig fel matchställ och matchen genomförs i herrlagströjor samt några tröjor från tidigare säsonger. En för dagen ny uppställning, samt en hall som nästan ingen i laget spelat i gör också att första set inleds med 1-7 underläge. I Munktellarenan hänger delar av takstolen ned i form av betongblock var 3-4 meter vilket gör att alltför många första bollar skickas upp i taket/takstolen. Trots det är man ikapp och förbi vid 15-14 och vinner första set med 25-23.

C damerna efter vunnen boll och Amanda anfaller på högerkanten

Andra set slipper man underläget och har ledningen från start till mål. Det är både servetrycket och anfallet som gör att man leder 13-9, 20-16 och setet med 25-20. Inför tredje set ransakar laget sig själva och undrar hur Eskilstuna egentligen vinner sina poäng. C damerna höjer nivån ytterligare och tar en säker 15-5 ledning i redje set. Återigen är det bra servetryck från i princip hela laget där man pressar Eskilstuna rejält. I känslan av att det mesta stämmer så släpper man lite på fokusen och tillåter Eskilstuna att hyfsa siffrorna lite.

Firande av servess samt anfall på vänsterkanten av Hanna

Dagen till ära spelade C damerna tvåpassarsystem för att få ut så mycket som möjligt av spelarna som var med. Det tog ett set att spela in sig i uppställningen och hallen, men därefter var det ganska givet hur matchen skulle sluta. Det positiva att ta med sig från matchen var att man fick utdelning på serven som man jobbat med på träning på senaste tiden.

Nästa match för C damerna:

Sollentuna C – Stockholms Vingar B, söndagen 6 november kl 14:00 i B-hallen, Sporthallen