Säker seger för damerna i premiären

Den på förhand ovissa premiären mot Örebro slutade med en säker 3-0 seger för Sollentuna. Stor segerorganisatör var Caroline Werner med 12 poäng. Slutresultatet i segermatchen blev 3-0 (25-14, 25-19, 25-22)

Ett block av Caroline Werner startar Sollentunas säsong i Arena Satelliten och i första set är det ett mycket bra försvarsspel från Sollentuna vilket gör att siffrorna rinner iväg till hela 25-14. Örebro har i detta set mycket svårt att få tag Sollentunas anfall och man ser att det är ett nytt Örebro som står på banan. Det är endast Whitney Turner som är lyckosam från sin vänsterkant medan det i Sollentuna är flera som avgör poängen.

Andra set börjar där det andra slutar och Sollentuna rycker åt sig en liten ledning och är först till 10 poäng. Här börjar Örebro spela upp sig och är snabbt förbi och tvingar tränare Daniel Glimvert att ta time-out. Efter detta följs lagen åt där Sollentuna gör ett litet ryck innan 20 poäng vilket blir avgörande för utgången i detta set. Caroline Werner kommer i detta set igång på allvar och är noterad i alla delar av poängprotokollet och setet till Sollentuna med 25-19.

Efter den tio minuter långa pausen blir matchen mer jämn och Örebro sätter genom bättre servar press på Sollentunas mottagare. Bortalaget har en till synes stabil ledning med ett par poäng i mitten av setet men här visar Sollentunatjejerna en härlig moral och kämpaglöd. Coach Daniel Glimvert byter mot slutet ut Caroline Werner och sätter in nya Abbey Greenwood. Abbey kommer in och står för några direkt matchavgörande aktioner genom listigt anfallspel och sista set slutar 25-22 till Sollentuna.

Till bästa spelare i Sollentuna utågs Caroline Werner och i Örebro utsåg  juryn passaren Kiah Fiers till bästa spelare.