AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust för Sollentunas B damer mot Vallentuna

Det blev en klar förlust för Sollentunas B damer i derbymötet mot Vallentuna i Division 1 Nördöstra. Vallentunas tuffa servar blev för mycket för Sollentuna och man fick hela tiden arbeta ur svåra lägen. Slutresultatet skrevs till 0-3 (12-25, 17-25, 15-25) vilket ganska ärligt speglar matchbilden.

Första set får de största siffrorna, men Sollentuna är faktiskt med fram till 5-6. Därefter kommer två ryck från Vallentuna där kombinationen tuffa servar och sviktande servemottag gör att poängen rulla på förbluffande snabbt åt fel håll.

Andra set startar även det illa med 0-5, 2-8 och 6-16 underläge, men därefter börjar B damerna åtminstånde få tag på servarna så pass bra att man kan gå till motanfall. Resterande delen av setet spelar man faktiskt jämnt, vilket ger lite hopp inför tredje set. Men en dålig start ger återigen ett hopplöst läge, för med 0-2 och 3-12 underläge är det inte mycket som talar för Sollentuna. Avslutningen på tredje set och matchen blir dock med Sollentuna ögon den bästa delen av matchen, för här spelar man faktiskt bra volleyboll. Man lyckas bemöta Vallentuna med deras eget framgångsrecept och pressar serven lite mer och har lite avlägsen kontakt vid 10-16. Men underläget är för stort och matchen förloras i tre raka set.

Det är bara för B damerna att slicka såren och ta lärdom av matchen. Det var för dagen en allt förstor skillnad i framförallt serve/servemottag men även viljan att vinna. Att förlora är alltid surt, och även om Vallentuna gjorde en bra match var besvikelsen påtaglig hos B damerna efter matchen då man ville så mycket mer som inte kom ut under matchen.

Nu väntar ett långt uppehåll fram till nästa match som inte är förens i början av november.

 

Nästa match:

Uppsala – Sollentuna B, lördagen 5 november kl 17:45 i Boländerhallen