AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Elitseriepremiär för Sollentunas damer!

På lördag den 15 oktober kl 14:30 är det dags för Elitseriepremiär i Arena Satelliten för nya Sollentuna Volley. Sollentuna volleys damer ställer mer eller mindre upp med ett helt nytt, ungt och utvecklingsvilligt lag denna säsong. I premiären möter de det forna storlaget Örebro, som blivit svenska mästare hela 4 gånger under 2000-talet där senaste SM-guldet kom 2008.

Sollentuna volleys damer har endast fått behålla 3 spelare från föregående säsong och har i år fyllt på unga skickliga spelare, både från de egna leden och från andra klubbar. Laget har endast en medelålder på under 20 år, men flera har ändå några års rutin från elitseriespel i andra klubbar och från volleybollgymnasiet.

Tränaren Daniel Glimvert, som själv hoppade in så sent som i slutet av september då Abbas Rahimi hoppade av, har nu tillsammans med David Ottoson det gedigna uppdraget att föra detta nya unga Sollentuna framåt.

I premiären möter Sollentuna Örebro, som även de har förlorat flera nyckelspelare och har fått en ny tränare. Den stora skillnaden mellan lagen är att Sollentuna satsar mer på lokala spelare medan Örebro har tagit in fler utländska spelare. Inget av lagen förväntas placera sig i toppen av tabellen vilket gör att det blir en väldigt viktig match.

Daniel Glimvert kommenterar det egna laget och ger sin syn på motståndet i elitseriepremiären:

– Det är roligt att vi har kunnat plocka upp 3 spelare från de egna leden till denna säsongen, samt att Anna Andersen vänder hemåt efter sina år i USA och collegespel. Det är ett ungt och talangfullt lag och det finns stor potential i alla spelarna.

– Framförallt gäller det för oss att fokusera på vårat eget spel, hålla i servemottagning och samtidigt spela ett tight försvarsspel. Örebro har ett antal utländska spelare som det gäller att vi har koll på, klarar vi detta har vi stora chanser att störa dem ordentligt. Det skall bli roligt och se vart vi står nu och hur långt vi kan komma i utvecklingen i år, säger Daniel.

 

Matchen spelas i Arena Satelliten lördagen den 15 oktober kl. 14:30.