En helg fylld av volleyboll för tjejerna i SVK D/E

25 av 29 i träningsgruppen fick i helgen spela volleyboll. Det stod både Stockholm Volley Cup i U17 och U19 och seriespel på menyn.

 

 

 

Lörd 8/10
FU-17 i Hammarby Sjöstad i Sjöstadshallen.

F-96 ställde upp med två lag Uno och Due
Extra kul att Tamara, Victoria och Matilda gjorde sina första matcher för F-96.

Due vann sina matcher i gruppen och ställdes i kvarten mot våra 97:or. Due kämpade väl men gjorde lite för många egna misstag. 97:orna vann med 2-0 och Due hade spelat färdigt för den här gången.

Uno vann sina matcher i gruppen mycket lätt och trodde nog att kvarten mot Eskilstuna skulle gå lika lätt. Men Eskilstuna som spelade med fem spelare kämpade ner Uno och vann klart med 2-0.

Resultatet innebär att vi spelar i röd grupp båda lagen nästa gång. Nästa gång ska vi upp i svart .

Seriematch för SVK D mot Solna i Satelliten.

Tjejerna var riktigt bra fokuserade i första setet och gav aldrig Solna nån riktig chans att visa vad dom kunde. Första setet slutade 25-6. Efter det minskade vårt fokus efterhand och Solna blev lite bättre , men totalt sätt var det aldrig någon diskussion. 25-12 och 25-18 .

Speciellt beröm i denna match till Bella som alltmer börjar finna sig tillrätta som center. Något som vi kommer att stor nytta av när tuffare utmaningar väntar.

Sönd 9/10
U – 19 på Lidingö i Käppalaskolan

Vilken härlig dag. För många tjejer blev det en skön revanch efter lördagens mindre lyckade resultat. Vi hade två lag på plats. SVK D och E och ganska snart stod det klart att det stora hotet till en ren SVK final var Spårvägen. Det är lag som tidigare har lutat sig väldigt mycket på en spelare, men nu har även övriga spelare kommit upp några nivåer. SVK E mötte Spårvägen redan i gruppen , som första match och det visade sig vara en ganska svår nöt att knäcka. Förlust i första setet efter att Spårvägens nyckelspelare hade kunnat dominera alltför mycket både i block och anfall. I andra skärpte vi till mottagningarna och nu var det dom som fick problem med våra servar. Bägge seten var väldigt jämna. I tredje var Spårvägen lite matta och den vann vi med ganska klara siffror. Matchen mot Eskilstuna blev lite av expeditionsaffär.  Så, SVK E klara för semi.

I den andra gruppen så gick det ganska lätt för SVK D. Bra servande kombinerat med bra och tunga anfall från Bella och Hanna blev alltför mycket för motståndarna. Tyresö Z var dom som stod emot bäst.
SVK D klara för semi.

SVK E mötte Tyresö Z i semi och det blev rena julafton för både våra spikers. Jag tror aldrig jag sett Diana smasha så hårt som hon gjorde i denna match. Mäktigt !   När Diana sen roterade till baklinjen och Tyresö trodde att det skulle bli lättare så klev Agneta fram och bankade på. När hela spelet, servar, framspel och smashar fungerar på detta sätt är vi svårstoppade. SVK E klara för final.

SVK D tampades med Spårvägen i den andra semin. Jag måste erkänna att jag hade lite tvivel inför denna match. Dels hade Spårvägen imponerat och dels hade en våra tunga smashare Bella tvingats lämna för andra åtaganden. Men vilken fest det blev, alla höjde sig ett snäpp extra . Kanske den match med störst underhållingsvärde på hela dan. Servar satt bra, framspel blev bättre och Anns perfekta pass hittade Hanna i alla möjliga situationer ,och som Hanna smashade. 5:or och backspikes dunkades in. Hon var i zonen 🙂 Allt gick in och Spårvägen hade inget motmedel och vek till slut ner sig efter två ganska jämna set. SVK D klara för final.

När det sen var dags final så var SVK E det starkare laget av de två. Första setet var jämnt men hela tiden med E i förarsätet och i andra var det aldrig något snack. E hade för dagen lite fler spelare som kunde serva svårt och dessutom hade E ett något tyngre smashande. Men visst är det toppen att vi lyckades få två lag i final och när bägge lagen efter finalen står i samma ring och och kör ramsor känns det bra i coach hjärtat.

Speciellt beröm idag till Agneta som alltid har kunnat slå, men nu har fått en bättre jämnhet och genom det tar fler poäng än tidigare.