Sollentunas B damer vinner andra raka

Sollentunas B damer var i elden sent på söndagen då man mötte Stjärnfall kl 18:00 inne i Forsgrenska. Till matchen visste B damerna att nyckeln till seger låg i att våga spela sitt spel och ha tålamod. Det blev en välspelad match som Sollentuna tillslut vann med 3-1 (25-23, 25-19, 24-26, 25-18).

Första set börjar bra med ledning 11-4 och 16-9 där spelet flyter på i alla moment. Stjärnfall ger sig inte och avståndet krymper men Sollentuna skaffar sig setbollar vid 24-21. Andra set startar och ett par egna anfallsmisstag ger underläge 7-10. Bra eget servande ger 12-13 och därefter går Annie ner och fyrar iväg hela 7 tuffa servar som ger 19-13 och tar lite knäcken på motståndarna i setet.

Anita sträcker ut i full längd

I tredje set känns det som B damerna kontrollerar händelserna. Trots det ligger man under med 14-16 som man vänder till 23-21 och är nära matchboll. Lagen följs åt och istället för matchbollar skaffar sig Stjärnfall två setbollar där man förvaltar den andra till 24-26 via ett mittenanfall. I fjärde set ligger Sollentuna under 3-5 då man bestämmer sig för att det är dags att stänga matchen och vänder till 10-6, 16-11 och 19-13. Vid 24-18 har laget skaffat sig massor med matchbollar men man behöver bara en.

B damerna i fjärde set

Matchen igenom gör B damerna en mycket stabil insats i nästan alla moment. Servemottaget fungerar utmärkt, där speciellt Sassa spelar med ett imponerande lugn, vilket ger alla passarna, Amanda, Sophie och Sandra, bra möjligheter att fördela bollarna med omtanke. Kantspelarna drar ett stort lass och Lydia, Annie och Hanna är alla rejält svettiga efter matchen men har samtliga en effektivitet som är klart godkänd. I mitten dominerar Elin och Anita, med bra inhopp av Gabrielle.

Segern ger tre friska poäng i serien och härnäst väntar derbymatchen mot Vallentuna om en vecka. Förkylnings- och skadeläget hinner förhoppningsvis bli bättre under veckan och B damerna bör kunna ställa upp med fullt lag. Matchen spelas som en för-match till elitseriepremiären.