Positiv trend för Sollentunas C herrar

Sollentunas C herrar har rivstartat i seriespelet och spelat tre matcher på lika många helgdagar. I lördags tog man emot Södertelge B där det visserlige blev förlust 1-3 (22-25, 27-25, 15-25, 21-25), men där man trots det tog ett steg framåt. På söndagen gästade man Solna i Solnahallen och där fortsatte laget den positiva trenden och tog höstens första seger med 3-1 (26-24, 25-23, 23-25, 25-21).

I lördsgsmatchen mot Södertelge spelade killarna bra nog för att ta ett set men hade behövt lite mer skärpa och disciplin för att kunna hota Södertelge om matchen. I motståndarlaget fanns bl a Sollentunabekantingen Johan Hanna som hade stor del i att det blev förlust. Trots det var det spelmäsigt ett steg framåt från matchen mot Bromma helgen innan.

Block av Zacke och Peter samt kantanfall av Peter

Söndagens match mot färgstarka Solna inleddes med en 12-9 och 17-13 ledning, men när setet närmade sig slutet blev det lite passivt spel och Solna räddade två setbollar från 24-22 till 24 lika. Därefter kunde Sollentuna vinna setet på en servmiss och ett servess. Andra set ligger Sollentuna under mest hela tiden med något poäng men lyckas via mycket slit gå förbi på slutbollarna och knipa andra set. I tredje set leder Solna hela vägen från 5-0 och det är först vid 20 som Sollentuna är ikapp och förbi. Men det blev inte någon 3-0 seger för vid 23 lika är det Solna som har turen och stänger setet med ett servess. I fjärde och sista set är det försiktigt spel där bägge lagen inte vill förlora. Det blir mycket pet och undanläggningar, ett spel som passar de unga Sollentunakillarna illa. Men man lyckas ändå hänga med och via stabilt block och bättre anfall så tar man fjärde set med lite mer marginal än det tidigare.

Räddning av Jakob och centeranfall av Sergej

Anders “Bengan” Häglund komenterar segern:

– Vi tar stora kliv framåt för varje match tycker jag. Idag gjorde alla passarna det bra, våra centrar är i tid och gör ett mycket bra arbete i blockeringsspelet. Det vi har lite svårt med idag är att det är för många kantpass som inte spikers kommer till ordentligt på fastän de borde. Sen skulle vi även kunna tuffa till oss i försvarsaktionerna och ta fler av motståndarens spikes än vad vi gör. Men allt detta kommer. Nu har de yngre killarna tagit sin första seger. Ett speciellt tack till de äldre, Axel, Marcus, Johan och Elias, som i helgen bidragit med rutin och stabilitet.