AKTUELLT

Beachläger 2020 - Ingen sommar utan läger!

admin

WOHOO, det blir läger även i sommar för Sollentuna volley Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 26 (måndag 22 juni till och med fredag 26 juni ) för dig som spelar 4-manna, 6-manna, beachvolley eller är intresserad av att prova på volleyboll. På grund av de rådande ...

Seriepremiär för SVK E

När väl Bella hade vaknat så gav vi oss av till Nyköping för att spela premiär mot Nyköpings FK.

Det började med ett möte med en av de stora inom svensk volleyboll, Peter Tholse. Det var stort för oss ledare, som fortfarande får rysningar när vi tänker på den där matchen lörd 30 sept 1989 mot Sovjet i Globen som grabbarna till slut vann med 17-15 i avgörande. Tjejerna var däremot mottligt impade . Nåväl..

 

 

Peter T coachade nu Nyköping, men det hjälpte inte så mycket. Vi har ju vår egen Peter som har drillat våra spelare i volleyboll teknik vilket gör att dom kan spela stabilt, taktiskt och hårt. Första setet tappade vi inget i golvet och servade bra. 25-8 säger det mesta. I andra fick Nyköping helt plötsligt tag på våra servar och vår egen felprocent blev större. Lagen följdes åt till 20 – 20 men sen drog vi ifrån. 25-20.

Sista setet blev det bästa spelmässigt. Nyköping spelade bra och vi fick ta till både blockspel och bra defens för att betvinga dom. Men till slut tog vår aggressiva servar och tunga smashar ut sin rätt och slut resultatet blev 25-14.

Idag ska vår kanske mest allsidiga spelare i hela truppen Jenny L ha lite extra beröm. Förra helgen spelade hon center och nu spelade hon ett nästan helt felfritt libero spel.