AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Historisk förlust för Sollentunas C herrar

Sollentunas C herrar skrev historia sent på söndagseftermiddagen i form av en förlust i tre raka set mot Bromma i Division 1 Nördöstra Herrar. Matchen var över på 57 effektiva minuter men publiken som var där, samt spelarna själva var
säkerliken nöjda med resultatet 0-3 (14-25, 17-25, 17-25).

Mycket skiljde de bägge lagen kunde man konstatera när spelklarlistan skrevs in i protokollen och inspiken började. Brommas lag bestod av flera kända profiler och som dessutom har massor med erfarenhet av spel i Division 1 och Allsvenskan. De kunde åldersmässigt samtliga även vara pappor till motståndarlaget med ett åldersspann på 38 till 56. Jämför man det med Sollentunas Bengan-boys blir skillnaden slående, för Sollentuna möter upp med ett gäng 14-15 åringar där 97:orna just lagt Volley2000 bakom sig. Rutin i seriespel hade de ingen mer än vad sekunderna flöt på. Uppdukat för slakt skulle kanske någon kunna tycka innan matchen? För att ge stabilitet i spelet begicks även en premiär då det nog är första gången någonsin som bröderna Peter och Staffan Blomgren spelade tillsammans i tävlingssamanhang. Utöver Staffan från A-laget hjälpte även Calle Ljung till som libero.


Jakob anfaller på vänsterkanten

Visst ryckte Bromma till sig en klar och rättvis ledning 16-8 i första set men det mest slående var nog att gubbarna fick kämpa om de mesta poängen mot 14-åringarna. I andra set släppte respekten lite och C herrarna vågade gå på mer och insåg att de äldre spelarna inte var övermänskliga. Att Bromma fick slita rejält skulle kanske vara en skönskrivning, men det var inte många poäng man fick gratis. Man har ett par sekvenser i andra set där man tar flera breakpoints. Det i sammanhanget orutinerade Sollentuna lyckas allstå spela bra block/försvar och dessutom utnyttja chanserna man fick.

I tredje set blir det lite att musten går ur och 8-9 blir snabbt 8-15. Men i timeouten bestämmer sig killarna att ge gästerna något att prata om i duschen och man spelar därefter helt jämnt med dem och växlar poäng.

Förlusten var klar men det som var roligast att se var hur det unga laget tog sig an den svåra uppgiften. Returmatcher spelas 20 november och tills dess kanske oddsen inte har ändrats så värst mycket, men om en 2-3 år skulle ett möte dessa lag emellan vara intressant att se.