AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Seger för B damerna i seriepremiären i division 1

Sollentunas B-damer spelade premiärmatchen i Division 1 Nordöstra Damer hemma mot Bromma på söndagseftermiddagen. Osäkerheten på den egna formen samt vilken lag Bromma skulle komma med gjorde att det var spänt inför matchen. Nu visade det sig bli en relativt enkel affär där man utan riktigt komma igång kunde vinna med betryggande 3-0 (25-15, 25-16, 25-16)

 

Efter att ha tvingats till ett sent avhopp till Uppsala Cup så gick B-damerna mot seriestarten utan att ha spelat några träningsmatcher. I stället har träning fått nyttjas till att slipa på några nyckeldetaljer för i år.

I första set rycker Sollentuna till ledning 8-4 som blir 16-8. Därefter mattas tempot och det blir lite fler egna misstag istället för positiva aktioner framåt. Man håller ändå klart undan. Andra set startar kärvare med ett 4-5 underläge innan B-laget vaknar och vänder till 16-11. Även tredje set blir de andra lika och ledningen är här 18-11 som man i stort sett bevakar in i mål.  


Sandra passar Silvia

Sollentuna var klart bättre i momenten serve, servemottag och anfall och därmed blev det en omöjlig uppgift för gästande Bromma. B-damerna gör vissa aktioner riktig bra men samtidigt så kan det efterföljas av ett missförstånd. Försvarsspelet var kanske det som mest bjöd på både högt och lågt. Detaljer som tyder på att det är tidigt på säsongen och som kommer att försvinna. Tillbaka från en lite segare förkylning gör Lydia en bra insats i både servemottag och anfall. I mitten dominerade Anita på sedvanligt manér. Dessutom var det premiär i tävlingsamanhang för Silvia, lagets utbytesstudent från Italien.

Det blev en seriepremiär som får ses som godkänd, men laget kan bättre och kommer säkert att visa det i takt med fler matcher.

Nästa match:

Sön 8 okt: Stjärnfall – Sollentuna B, kl 17:45 i Forsgrenska