AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Två spelare från RIG Falköping klara för Sollentunas damlag

Sollentunas damer har fått klart med två talangfulla tjejer från RIG Falköping. Det är Elin Hoszek och Sofia Lundberg som kommer att ingå i Sollentuna spelartrupp den kommande säsongen.

Elin Hoszek har Vallentuna som moderklubb men har de senaste tre åren bott och spelat på Volleybollgymnasiet i Falköping. Elin är servemottagande spiker och har även spelat en del libero under sin tid i Falköping. Elin fick även äran att representera Sverige i den senaste Universiaden i Kina.

Sofia Lundberg är en renodlad libero med stark servemottagning och ett vasst försvarsspel. Även Sofia kommer ursprungligen från Vallentuna och kommer som libero bli en mycket viktig kugge i det ”nya” Sollentuna som håller på att ta form.

– Två tjejer som kommer att bli mycket viktiga för oss kommande säsong, säger sportchef Peter Hodor. Trots deras unga ålder har de hunnit med spel i Elitserien, vilket gör att de fått en viss rutin. Det kommer att vara viktigt för vårt unga lag och jag tror mycket på dessa tjejer. Elin kommer att stå för stabilitet och det är kul att vi i Sofia får en libero som fortsätter vår tradition att ha väldigt duktiga spelare på den positionen. Årets libero har ju varit från Sollentuna ett par gånger och jag hoppas att hon kan fortsätta på den vägen.