Premiär för SVK D i Uppsala Cup

Söndagen 25/9 så var det dags för SVK D att göra premiär bland seniorer och vi åkte nog till Uppsala med viss nervositet. Kanske speciellt de som var födda 96 och aldrig har mött seniorer. Vi vet att vi är bland de bästa i Sverige i vår årskull men hur klarar vi oss mot seniorer ?


Väldigt bra visade det sig ! 

Först mötte vi Vingar C , vilka vi också ska möta i serien och vi började lite nervöst, men våra servar funkade så bra att det egentligen aldrig var något snack. 25-15 och 25 -3.

Nästa match mot Västerås, ytterligare ett lag i vår serie, slutade 25-13 och 25-14. Även här var spelet sådär och det märktes att det var ett tag sen vi spelade match och att samspelet ännu inte var på plats, men tack vare ett väldigt bra servande så blev vinsten ganska komfortabel. Sen var det dags att möta våra egna 97:or och det är väldigt svårt att tro att dessa tjejer fick köra med studs för några månader sen och nu kör dom på 2.24 mot seniorer som om dom aldrig hade gjort annat. Tänk när vi så småningom plockar ihop de tolv bästa 96/97 orna inför SM. Den insmashningen på 2.10 lär bli sevärd :-)). Med detta sagt så visade det sig att gammal är äldst och nu i denna prestigematch så funkade även vårt spel utöver att servarna fortsatte att vara väldigt bra. 25-9 och 25-14.

 

Efter en lång väntan och powernaps skulle vi så spela semi mot Uppsala och som coach var jag lite orolig att väntan hade varit för lång och att fokus skulle ha försvunnit men icke. Spellusten var för stor denna dag och efter den bästa matchen så långt skrevs seger siffrorna till 25-19, 25-21.

 

Så final mot Vingar B som i vanliga fall spelar i Div 2 och dom hade också gått igenom dan utan setförlust. Vi började lite krampaktigt och det var tydligt att vi här fick den svåraste utmaningen hittills. Men efter tag så höjde även vi oss nån nivå och kunde med bra spel och ett fantastiskt servande gå ifrån till komfortabel vinst på 25-18. Vingar B insåg att SVK D inte var några duvungar trots sin låga ålder och lyfte då in sin passare som normalt spelar i Vingar A. Hon var väldigt duktig och helt plötsligt så kom anfallen i ett helt annat tempo, och jag tänkte oj, oj. Men nu funkade försvaret fantastiskt bra och vi kunde följa med upp ytterligare en nivå spelmässigt. Detta set blev väldigt jämnt och spännade men till slut vann vi med 25-23. En lång men härlig dag var slut.

 

Alla tjejer gjorde en väldigt bra turnering men ska jag nämna några lite speciellt så får det bli Hanna och Bella som var rena poängmaskinerna. 🙂