AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer spelar första träningsmatcherna för säsongen!

I helgen spelade Sollentunas damer sina första matcher för året. Matcherna spelades i Lindesbergs nu ett år gamla sporthall som bjuder på perfekta förhållanden för bra volleybollspel.

Målsättningen för helgen var att sätta grunderna i spelet, får se spelarna agera i matchsituationer mot bra motstånd och förbereda laget för det tempo som väntar i seriespelet. Truppen bestod denna gång av nio spelare då vi saknade vår libero Sofia Lundberg samt att b-laget spelade Uppsala Cup samtidigt och att Carro Ljung deltog i Nevza för 17-åringar.

Vi spelade två matcher om tre set där Örebro först stod för motståndet. Örebro var för helgen ett lag utan egentlig passare och saknade sina två proffsspelare vilket gjorde att vi vann programenligt med 3-0 i set. Innan matchen hade vi pratat mycket om våra försvarspositioner och vi lyckade relativt väl med vad vi sagt matchen igenom.

Andra matchen blev en ren final mot Lindesberg där tempot direkt blev ett helt annat och vi är inte alls förberedda på detta utan är helt utan chans i första set.  Efter det kommer vi sakta in i matchen, jobbar på våra saker och spelar två jämna set där vi vinner det sista och matchen vinns av Lindesberg med 2-1.

David Ottosson om matcherna:

– Jag är nöjd med vårt försvarsspel som vi lagt fokus på över det stora hela och vi visar ett stort fightinghjärta vilket kommer att vara centralt för oss. Däremot finns det självklart många detaljer vi kan göra bättre framöver. Kul att se samtliga debutanter spela respektlöst och tillföra mycket energi till laget.

Truppen i Lindesberg: Anna Harlin, Tina Thurin, Elin Hoszek, Sofia Harlin, Abbey Greenwood, Anna Andersen, Magdalena Kjessel, Sanna Thurin.