AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

David, Fredrik och Sean i Vichy, Frankrike

Mitt i juli spelade även svenska U19 landslaget 8-nationersturneringen. Den blev en angenäm upplevelse då Johan Svenssons lag kunde vara med och fightas om bronset, vilket är en unik prestation. Sollentuna
hade med tre juniorspelare i truppen – David Lundin, Fredrik Gewers och Sean Anthony. Den trogna supportern och mamman Kristina Gewers bjuder här på en artikel om framgången. SVK säger grattis till killarna och coachstaben samt tack till Kristina.

 

 

Sverige placerar sig på 4:e plats i 8-nationersturneringen i Vichy, Frankrike! Tidigare var det bästa resultatet för ett svensk pojklandslandslag en 7:e plats.
Denna sommar var Sollentunagossarna David, Fredrik och Sean med i pojklandslaget och spelade 8-nationersturneringen i Vichy i Frankrike.  Denna turnering är tillsammans med Nordiskt Mästerskap det största våra svenska juniorer kan vara med om.  Detta år var liksom förra året de äldsta spelarna födda 1993. Samma årskull deltar två år i rad innan det skiftar till yngre förmågor. På så sätt får lagen möjlighet att mötas två somrar och se hur de har utvecklats i förhållande till varandra.
 

Fredrik Gewers, Sean Anthony och David Lundin efter segern mot Belgien

I gruppspelet förlorade Sverige först mot Italien men vann sedan mot både Belgien och Schweiz. Den första semifinalplatsen var ett faktum och samtliga spelare, ledare och supportrar var mycket, mycket nöjda. Det blev sedan en semifinalförlust mot Spanien och tyvärr även i bronsmatchen mot Tyskland. Lagets insatser under turneringen var genomgående mycket bra med undantag för bronsmatchen där laget inte lyckades prestera på topp. Det var en fantastiskt hög nivå på spelet i vissa av matcherna och nog hade våra svenska pojkar närmat sig de bästa lagen från förra årets turnering i Belgien. Laget hade förberett sig med flera träningsläger med bra matchning. Det märktes hur utvecklande det är att få spela mycket mot kvalificerat motstånd. Sommarens övningar har taggat dem enormt inför framtiden.  Samtliga Sveriges matchresultat och referat finns att läsa på http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Volleyboll/Nyheter/ mellan den 15 och 20 juli.

Vilka var vi då som fick följa med spelarna till Frankrike? Ja, först och främst var det ledartruppen bestående av Johan, Göran och David. Johan är en f.d. Sollentunaspelare som varit tränare på Riksidrottsgymnasiet säsongen 2010/2011. David har också varit aktiv i olika SVK-sammanhang och kommer säsongen 2011/2012 att ingå i tränarteamet för damlaget. Nämnas kan också att vår ledartrojka var den numerärt minsta och att det i andra lag även fanns fysioterapeuters och andra ledare.
 

Göran Persson, Johan Svensson och David Ottosson

Och vilka var mer med? Jo, en stor supportskara från skilda delar landet följde förstås också med till Frankrike. Vi var en högljudd hejarklack och gjorde vad vi kunde för att de skulle gå bra för laget. Vi hade en härlig semestervecka i en trevlig fransk stad.

Och sen då? Lagets förhoppningar är att förbundet ska besluta om ett deltagande i kommande J- EM kval. Det har inte skett på många år men nu kan det bli aktuellt både för pojklaget och för flicklaget.  Att få spela J-EM vore den största utmaningen kommande säsong.


Spelare, ledare och supporters efter avslutad turnering


Segerjubel i Vichy


Timeout med laget