AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Gabriella Lundvall i landslagsstället under sommaren

På sommarlovet när de flesta håller på med sommarträningsprogram, spelar beach eller bara återhämtar sig inför nästa
säsong så fortsatte säsongen för Sollentunas Gabriella Lundvall. Juli månad blev en nära nog 3 veckors träning och turnering med Svenska U19 landslaget i 8-nationersturneringen som spelades i Tyskland.
Med få undantag drömmer nog många ungdomsspelare att få spela i landslaget och representera sitt land och Gabriella har passat på att skriva en summering över somarens upplevelse.

 

Det började med ett 10 dagarns läger med en ledig dag. 2 pass om dagen och några gympass också. Våra träningar var väldigt upp och ner och efter en dag stukar Linn Nilsson foten och kan inte träna under hela lägret och kunde inte heller spela turneringen pga foten. Jag sträcker låret efter 5 dagar och får vila i några dagar men är sen var jag tillbaka igen!
 
Första matchen var mot Italien. Vi visste inte mycket om dom och fick fokusera på vårt spel. Fast vi förlorade med 3-1 så kändes det fortfarande som att vi gjorde det vi kunde men de var bättre helt enkelt. Jag tror att de flesta var nöjda med sin insats och vi vet att det inte är så långt som vi trodde att det skulle
vara för oss att en dag kunna vinna över topplagen.
 
Andra dagen spelade vi mot Schweiz. De hade en bra spiker som vi skulle hålla koll på sen var det mest upp till oss. Den matchen vann vi hyfsat lätt med 3-0. Så nu hade vi fortfarande chans att gå vidare eftersom att Tyskland förlorat mot Italien och Tyskland var de som vi skulle möta i sista gruppspels matchen.
 


Gabriella Lundvall i aktion i sin liberoposition (redigerat från matchvideon av coach Per-Erik Dahlqvist)

 

Vi var alla väldigt taggade inför sista matchen och visste att vi skulle behöva spela på topp för att vinna över EM tvåan. Alla seten var jämna hela tiden till 20 lika då vi blir lite för passiva och vågar inte vinna, medan de spelar som att det var i början av setet och slår in bollarna. Det var inte förrän i 3:e set då vi också
vågade anfall på slutet, men vi förlora sista setet med 28-30.

Då var det bara att ladda om batterierna och bestämma sig för att vi skulle ta 5:e platsen i alla fall. Vi skulle möta Belgien som hade sitt 96-97 lag med sig.
Vi kom nog in på plan med lite besvikelse från gårdagen och med lite för låga förväntningar från Belgien. Så det blev en riktigt slit match där vi tillslut vinner 5:e setet. Det var inte många positiva svenskar efter den matchen och ifall vi ville vinna mot Schweiz dagen därpå skulle vi vara tvugna att höja oss några nivåer till.

Schweiz gick in på plan och trodde att de lätt skulle vinna över oss då vi bara hade haft tur i gruppspelet. Det var då väldigt skönt att kunna spela bra som lag igen och vinna över de en gång till med 3-0. 5:e platsen var vår!

När jag tänker tillbaka på turneringen och min insats så känner jag att det här var min bästa turneringa någonsin. Jag var stabil i baggern och spred energi när det behövdes och nu när man vet att vi inte är långt ifrån de bästa lagen i Europa så vill man in i hallen och träna ännu hårdare. Jag ser även fram emot årets säsong.