AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Abbas Rahimi ny tränare för Sollentunas damlag

Efter mycket hårt arbete har det äntligen blivit klart med en ny tränare till vårt elitlag för damer. Ny tränare för damerna blir Abbas Rahimi. Abbas har en gedigen volleybollbakgrund med spel både inomhus och utomhus. Inomhus var han med i Lidingös guldlag 1992 och utomhus har han i många år spelat framgångsrikt med Håkan Björne, en legend inom svensk volleyboll. Abbas har tidigare koppling till Sollentuna VK genom att hans son spelat i ett av klubbens ungdomslag, som han även varit med och tränat.

 

 


Abbas och silverkillar i Volley2000-SM 2010

Kommentar från Abbas:
– Det ska bli riktigt spännande att ta sig an ett elitlag som tränare. Efter en lång volleybollkarriär som spelare ska det bli kul att få lära ut de kunskaper man skaffat sig på vägen. Jag ser fram emot att börja arbeta med tjejerna och köra igång säsongen.

Kommentar från sportchef Peter Hodor:
– Jag har själv spelat mot Abbas när jag spelade division 1-volleyboll och han spelade i Lidingö. Som spelare var han mycket intelligent och uppfinningsrik på plan och jag känner stor tilltro till honom som tränare. En person som behärskar de flesta moment i spelet och kommer med sin erfarenhet och vinnarinstinkt kunna dela med sig mycket kunskap till våra tjejer. Jag ser fram emot en spännande säsong med Abbas i teamet.

Sedan tidigare är det även klart att David Ottosson kommer att ingå i tränarteamet vilket vi i klubben är mycket glada över. David är med sitt engagemang och kunnighet en stor tillgång för vilket elitserielag som helst. Vi siktar även på att knyta till oss fler personer kring laget och hoppas kunna presentera det inom kort.’

Vilka spelare som kommer att ingå i laget kommande säsong hoppas vi även kunna presentera löpande här på hemsidan lite senare under sommaren.