AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas Herrar förlorade 4:a SM-finalen

Sollentunas Herrar förlorade 4:e SM-finalen och därmed är guldstriden avgjord med Falkenberg som vinnare. I fjärde finalen får Sollentuna tuffa setstarter i alla seten men fightar sig tillbaka i tre av dem. Det är inte långt borta från att finalen avgörs i skiljeset, men Falkenberg lyckas sätta sista matchbollen och Sollentuna förlorar matchen med 1-3 (16-25, 25-21, 20-25, 23-25).


 

Första set startar katastrofalt med ett 1-8 underläge. Därefter spelar Sollentuna upp sig och håller jämna steg i matchen, men det är ändå en svidande setförlust. Inte börjar andra set bättre då man ligger under 3-8 vid första tekniska timeouten, men därefter kommer Sollentuna loss och är ifatt strax efter tekniska timeouten och krigar sig faktiskt förbi. Setavslutningen är starkt och man vinner med 25-21. Andra set vinns med bra servar, bra försvar samt även bra blockspel.


Efter tiominuterspausen är det dags igen och denna gång är underläget 4-8. Återigen gör man en stark avslutning och lyckas så när täta till gapet men lyckas inte riktigt. Tredje set förloras med 20-25. Sollentuna gör många bra aktioner och det var nog få i publiken som vågade ta ut segern i förskott. Fjärde set börjar bättre, för underläget är nu bara 5-8. Vid 7-8 blir det helt korrekt omboll på en boll som hade betydd 8-8. Istället gör Falkenberg ett ryck och leder med ett par poäng och stämningen hos Falkenbergspubliken steg ett par grader. Här visar Sollentuna både fighterhjärta och nerver, för via rent krigande tar man ikapp 10-15 till 20-21. Däremot bjuder man Falkenberg på 3 av de 4 sista sideouterna via att missa de 3 av de 4 sista servarna. Matchbollen vid 23-24 sätter Phil Smith via ett centeranfall och så var säsongen över för Sollentunas Herrlag.


Martin Yngerskog hade till fjärde finalmatchen blivit avstängd och var därmed inte disponibel. Naturligtvis inverkade inte avstängningen av lagets kapten och spelmotor positivt men vad den hade betytt för utgången av matchen kan man bara spekulera i. Ett roligare slut hade Sollentuna kunnat tänka sig än detta.


Över hela finalserien är det bara att konstatera att Falkenberg nog både haft den hetare viljan men framför allt den högsta lägsta nivån. Sollentuna har inte riktigt kommit upp i sin nivå och var laget som fick jaga. Det fungerade inte i längden och det är bara att gratulera Falkenberg till SM-guldet 2011.