AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas Herrar förlorar tredje SM-finalen

Sollentunas Herrar förlorar tredje SM-finalen och ligger därmed under med 1-2 i matcher. Även om man med bästa hemmasupporter ögon skulle vilja kalla den tredje SM-finalen för jämn så var den egentligen aldrig det. Förbannelsen verkar tung över hemmaplan och för varje match så har bara hemmalaget förlorat större. Sollentuna förlorar 1-3 (20-25, 15-25, 25-19, 22-25). På onsdag spelas den 4:e SM-finalen med vinna eller försvinna karaktär för Sollentuna. Antingen tar Sollentuna finalserien till en 5:e och avgörande match eller också vinner Falkenberg SM-guld. Enkel Matematik.


 

 


Första set startar jämnt och Sollentuna är med till 7-8 men sen rinner det iväg till 11-16. Det känns inte riktigt som Sollentuna är med från början och poängen rinner tyvärr mycket enklare åt gulklädda gästerna från Falkenberg. Vid underläger 16-21 fajtas hemmalaget på ordentligt, men det är för sent och för lamt. 20-25 är egentligen rättvisa siffror.


I andra set ligger Sollentuna poängen efter men kommer i en period som känns direkt spegelvänd från första set nere i Falkenberg senast. Ledning 8-7 förbytts till underläge 9-16 och det är så man får gnugga sig i ögonen för att förstå vad som händer. Allt går stolpe ut, men egentligen är det Falkenberg som spelar bra och Sollentuna som slår knut på sig själva. 15-25 är stora siffror men orättvist var det inte.


I tredje set ligger Sollentuna under men trots att inget kommer gratis och att allt sker via hårt kämpande så vänder Solentuna 6-8, 14-16 till ledning 21-19 och setvinst 25-19. Sportens värld är ologisk och trots att Falkenberg kändes starkare så visar Sollentuna äntligen figherhjärta och vinner setet på ren vilja – för vacker var det inte direkt.


Fjärde set är nästan tredje set likt och det är fastligt krampaktigt i Sollentunas spel. Mottagen har alltid någon grads felriktning, passen känns aldrig klockrena och avsluten är odistinkta. Ändå är hemmalaget Sollentuna med och kämpar sig ikapp från 11-16 underläge till 20-22. Att kunna göra det med ett blödande spel är iofs starkt men känslan är att det inte kan hålla. 20-22 blir 22-23 och hoppet har inte slocknat helt hos hemmapubliken, men Falkenberg skaffar sig matchboll vid 22-24. Matchbollen är ut men domaren väljer ändå att döma den in och en en SM-final med tveksamt underhållsvärde är till ända.


Totalt sett bjöd den tredje finalen på den minst sevärda matchen hittills. Falkenberg vinner rättvist och ingen som såg matchen kan säga något annat. I Sollentuna var Ben Raymond tillsammans med Daniel Karlsson bäst. Daniel spelar inte hela matchen men visar ändå riktig vinnarinstinkt i de 2,5 seten han spelar. Ben både servar och anfaller bra idag och har samtidigt ett bar svettiga försvarsräddningar som visar att han är libero i Kanadas landslag. Falkenberg är bättre och här ska naturligtvis Kyle Gramit lyftas fram. Vad vore Falkenberg utan Kyle Gramit i årets elitserie? Svaret är hypotetiskt, men cirkulerar kring bra mycket mindre.


Lars-Göran Eriksson, herlagets headcoach, kommenterar förlusten:


– Vi hittar aldrig rytm eller spel idag och genomför matchen bitvis frustrerade. Falkenberg håller nerverna mest i styr och vi får egentligen aldrig tag på Kyle Gramit, vilket är den största skillnaden. Sen är vi uddlösa och för mycket tagna av stundens allvar. Nu finns bara en väg på onsdag för att tvinga fram en 5:e och avgörande  finalmatch, för dit vill vi nå.


Nästa matcher:


final 4:5
Falkenberg – Sollentuna, onsdag 13 april kl 19:00 i Falkhallen, Falkenberg


ev final 5:5
Sollentuna – Falkenberg, lördag 16 april kl 16:00 i Satelliten