AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SM-final 2 för Sollentunas Herrar

Sollentunas herrar reser ner till Falkenberg för att spela andra SM-finalen i herrarnas elitserie i volleyboll. Första matchen slutade med en 1-3 förlust, vilket var Sollentunas första hemmaförlust denna säsongen. Laget åker nu till bortamatchen med målsättningen att vinna och därmed utjämna finalserien till 1-1 i matcher.


 

Första finalmatchen var väldigt jämn och när matchen var över så det skiljde bara 3 bollar mellan lagen. Flera setbollar i första set samt 4 poängsledning i fjärde set vittnar om att Sollentuna inte lyckades förvalta lägena man fick. I slutspelet handlar det om att både göra sitt bästa på plan under match men även att dra lärdom av det som skett till kommande matcher – ett spel i spelet som båda finallagen visat sig hantera.


Kyle Gramit i Falkenberg blev första finalens bäste poängplockare. Att minska hans poängskörd är naturligtvis en bra början för Sollentuna, men generellt sätt handlar det mesta i Sollentuna om att höja sig ett par snäpp i varje moment. Skulle Sollentuna vinna ikväll är finalserien helt jämn och Sollentuna återfår hemmafördel igen och har då chansen att ta grepp om finalserien. Förlorar man andra finalen hamnar man i ett besvärligt läge i final 3 och spelar för att hålla finalserien vid liv.


Finalmatcherna spelas:


final 2:5
Falkenberg – Sollentuna, onsdagen 6 april kl 19:00 i Falkeberg, Falkhallen


final 3:5
Sollentuna – Falkenberg , lördagen 9 april kl 16:00 i Sollentuna, Arena Satelliten / Ungdomens hus


Följ matchen ikväll på livescore http://cupassist.com/pa/livescore/?nr=13445296