AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas Herrar vinner fjärde semifinalen mot Örkelljunga

Sollentuna Volleys herrlag vann fjärde semifinalen borta mot Örkelljunga och är därmed klara för SM-final. Sett över hela semifinalserien är matchen den bäst genomförda där man till slut vinner klart med 3-1 (25-22, 25-22, 21-25, 25-17). Finalspelet inleds redan på lördag hemma kl 16:00.


 

 


Första set startar bra för Sollentuna med 8-7 ledning i första tekniska timeouten. Örkelljunga har vaskat runt på Anton Cronholm och Peter Lundgren i ett försök att åstadkomma förändring, men det ger inte någon utdelning alls. Istället utökar Sollentuna försprånget hela tiden till 16-13 och 21-16. Som vanligt är Martin Yngerskog het och genomför de två första seten hundraprocentigt utan ett enda fel. Vid 24-19 slarvar herrlaget lite och siffrorna blir lite väl snälla.


I andra flyter spelet ännu bättre och nu har även Diego da Gama Felicissimo vaknat på allvar med effekten att ÖVK har det riktigt hett om öronen. 21-14 är talande siffror. Här gör ÖVK ett passarbyte och Niklas Hugosson kommer in och får framför allt igång Andreas Fröjd på högerkanten vilket gör att siffrorna bara blir 25-22.


Efter 10 minuterspausen fortsätter ÖVK med Niklas Hugosson som passare och här får helt plötsligt hemmalaget ett helt annat spel. Det är snabbare pass och framför verkar Andreas Fröjd trivas bättre med bollarna han får. Tredje set börjar i ett 3-8 underläge och trots att Sollentuna snabbt ställer om för att möta det nya spelet så kommer man inte ikapp och setet förloras med 21-25.


I fjärde set har killarna i laget en inställning av stål och viker inte ner sig på någon boll. Man leder från första bollen och fortsätter med 8-5, 16-11. Matchen avslutas med ett servess av Dave Egan till 25-17.


Sett över hela semifinalserien var detta den bäst genomförda matchen där hela laget fungerade ihop som lag och individuellt. Martin och Diego var båda riktigt bra men även Daniel Karlsson som kom in i mitten av matchen gjorde en riktigt bra insats. Nyckeln till segern var taktiskt och effektivt servande samt få egna misstag generellt. 


Till matchens spelare i Sollentuna utsågs Martin Yngerskog som ganska osportsligt möttes av kompakta burop och visslingar av Örkelljungapubliken under prisutdelningen.


Bästa poängpluckare i Sollentuna blev Martin Yngerskog med 23 p och Diego da Gama Felicisimo med 20 p. Örkelljungas bästa poängplockare var Andreas Fröjd 18 p och Anton Cronholm 13 p.


Lars-Gören Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar segern så här:


– Detta var vår bäst match mot Örkelljunga. Vi servade bra och konsekvent och det kändes som att vi hela tiden låg steget före, förutom i tredje set då Örkelljunga tog fram ett helt nytt spel. Vi gjorde en bra inledning mot Habo och har sedan inte riktigt hittat det spelet igen förens i den här matchen. Det känns riktigt bra att ta sig till SM-final med den här segern i bagaget.


I och med att Falkenberg vann över Tierp i andra semifinalen så är det klart att årets final i herrarnas elitserie i volleyboll kommer att spelas mellan Sollentuna och Falkenberg, dvs en upprepning av Grand Prix finalen.


Nästa match:


final 1:5
Sollentuna – Falkenberg, lördagen 2 april, kl 16:00 i Arena Satelliten


foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto