Förlust för Sollentunas Herrar i andra semifinalen

Sollentunas Herrar kom inte upp i normal standard och förlorade helt logiskt den andra semifinalmatchen mot Örkelljunga borta. En bit in i andra set såg det lovande ut med 1-0 och ledning, men sedan blev krutet fuktigt. Trots det är Sollentuna inte långt borta från att tvinga matchen till ett skiljeset. Slutresultatet blev 1-3 (25-19, 23-25, 21-25, 23-25). Nu väntar semifinal nr 3 på lördag kl 16:00 och därefter semi 4 i Örkelljunga tisdagen 29 mars kl 19:00.

Första set börjar bra med en 4-2 ledning efter bl a anfallspoäng av Martin Yngerskog och Mattias Andersson. Örkelljunga som förmodades rivstarta kom igång först därefter och vände till 10-6 efter att Lennie Hansson presenterat sig på högerkanten. Trots det är det Sollentuna som är först till andra tekniska timeouten och leder med 16-14 efter bra block och anfallsspel. Vid 18-16 tar Sollentuna 6 raka poäng där Dave Egan bl a gör två servess och setet är vunnet. Åskådarna i Örkelljungas sporthall funderade nog just här på vad de skulle göra resten av kvällen, för matchen såg här ut att bli kort.

I andra set leder Sollentuna 10-8 när en mycket viktig boll gör att det blir 10-9 istf 11-8. Sollentuna hade chansen till ett ryck, där Örkelljungas frustration visade sig genom att Kalle Sandberg, Örkelljungas passare, ropade högt i hallen “Vem vill ha bollen”. Hemmalaget tog här tag i matchen samtidigt och blockade framgångsrikt Sollentunas anfall vilket gav Örkelljunga ledning 20-16. Sollentuna är ikapp till 20-21 och har chansen men ÖVK skaffar sig 4 setbollar som Sollentuna hämtar in alla utom den sista.

Tredje setet är det sämst genomförda hittills av Sollentuna men trots underläge 10-15 har man kontakt vid 20-22, men Joe Klein blockar Patrik Rumin och Lennie Hansson stänker in en av sina många poäng i setslutet. I fjärde set vädrar naturligtvis ÖVK en hemmavinst. Underläge 13-19 hämtas in till 19-20 efter lyckat block och anfall av Peter Jonsson samt 5 viktiga anfallspoäng av Martin Yngerskoog. Lagen följs åt 20-21, 21-22, 22-23 och vid 23-24 då ÖVK ska sideouta hem matchen så bjuds Sollentuna på en chans då ÖVK får rulla över bollen. Tyvärr är gästande Sollentuna artiga i överkant då man bjuder tillbaks och fumlar bort anfallsmöjligheten via kommunikationsmiss.

Sollentuna kommer inte upp till normal standard på någon position i laget. Den som är närmast normal nivå är liberon Peter Hodor med 82% positive och 62% excellent på 40 servemottag. Trots det är Sollentuna inte långt borta att vinna set 2 och 4 eller att ta matchen till ett skiljeset.

Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen så här:

– Vi hade vunnit 19 raka matcher i elitserien innan denna match och nån gång måste förlusten komma. När vi spelar som ikväll ska vi inte vinna, men det märkliga är att vi trots allt inte är långt borta. Vi är långa stunder för tama och oskarpa och det håller inte när Örkelljunga hittar inspirationen i spelet. Nu laddar vi om för nästa semifinal på hemmaplan.