AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger i första semifinalen för Sollentunas herrar

Sollentunas herrar vinner första semifinalen med 3-0 (25-18, 25-20, 38-36). Trots att matchen inleddes med på tok för mycket egna misstag och trots att herrlaget har fastligt svårt att knyta till säcken i tredje set så är första semifinalen en kontrollerad histora där Sollentuna aldrig var satt under någon större press. Nästa semifinal spelas på onsdag 23/3 kl 19:00 nere i Örkelljunga. I grundserien i december vann Sollentuna med 3-1 och nu ska laget göra allt för att upprepa den segern.


 

Första set börjar bra men ändå inte. Sollentuna missar väldigt mycket men Örkelljunga gör samtidigt inte många egna anfallspoäng. Resultatet blir att Sollentuna märkligt nog är i ledningen och vid 14-11 känns det som om rycket finns runt hörnet. Vid 15-14 kommer två domslut i rad som hemmalaget definivt inte delar domarnas ståndpunkt i och underläget 15-16 är den tändvätska som behövs för att Sollentuna skall skärpa sig. Man vinner 7 poäng på rad och punkterar setet. Setbollen är ett riktigt dunderblock av Mattias Andersson på Joe Kleins sideoutförsök.


Andra set rullar på med nästan lika hög andel egna misstag, men vid 8 lika höjer sig Sollentuna och drar ifrån till 13-9. Den skillnaden håller i sig och setbollen sänks av Diego da Gama Felicissimo på ett perfekt servemottag av Peter Hodor.


I tredjeset är det jämnt men Örkelljunga drar ifrån vid 12 lika till 12-15. Sollentuna går ikapp till 16 lika. Därefter har Örkelljunga ledningen med udda poängen tills 23-23 då det är dags för Mattias Andersson att ge Sollentuna sin första matchboll via ett takblock på Peter Lundgrens anfall. Tyvärr missas första matchbollen på en servemiss. Sollentuna har sedan matchboll nr 2 vid 25-24, men Joe Klein kan kvittera via ett mittenanfall. Därefter har gästande Örkelljunga setbollar hela vägen till 35-35 då Peter Jonsson vinner bollen via block. 36-35 blir 36 lika via backspike av Peter Lundgren, men 37-36 grejjar Peter Jonsson via ett mittenanfall och matchbollen trillar äntligen Sollentunas väg via ett övertramp av Örkelljunga.


Sollentuna har 13 egna misstag i första set och 11 i tredje set, vilket är på tok för högt. Trots det gör lyckas man föra matchen och hamnar aldrig under press, mer än att man får ett antal setbollar emot sig i tredje set. Diego da Gama Felicissimo är matchens lirare med 22 poäng, vilket ingen annan är i närheten av. Diego är i långa partier den som bär Sollentunas offensiv på sina axlar. Servemottaget sitter som vanligt bra med 81% positive och 56% Excellent över hela matchen.


Bästa poängplockare


Sollentuna: Diego da Gama Felicissomo 22 poäng, Martin Yngerskog 16 poäng


Örkelljunga: Peter Lundgren 12 poäng, Alexander Robertsson 9 poäng


Lars-Göran Eriksson, Sollentunas heacdcoach, säger så här om matchen:


– Vi gör på tok för många egna misstag och gör långa stunder allt för att Örkelljunga ska få en chans att hänga med i poängen. När seten drar ihop sig visar vi moral och skärper till oss och det är starkt att lyckas göra det match efter match. Vi kan få ut mer av laget och mer av varje spelare, men Diego ska ha extra beröm i dag för sitt anfallsspel. Nu har vi två träningspass innan andra semifinalen och de ska vi förvalta på bästa sätt för att kunna vinna även andra semifinalen borta.


Nästa match:


Örkelljunga – Sollentuna, onsdagen 23 mars kl 19:00 i Örkelljunga sportall 


foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto