Sollentuna D hade tung helg 12-13/3 i div 3 damer

Efter att vunnit över Solna 6/3 på WO, så skulle vi som serieledare möta 2:an Eskilstuna och 3:an Bromma. Vinst i båda matcherna hade vi vunnit serien trots att en omgång var kvar. Tyvärr gick det helt tvärtom, nu får vi kämpa för att behålla 2:a platsen. Bäst poängmässigt blev på söndagen blev Lina K med 11 poäng.

Vi tar det från början. Vi hade slagit alla lag i vårserien och skulle bara slå Eskilstuna och Bromma, som vi tidigare gjort för att vinna serien.


Mot Eskilstuna vågade vi inte låta Ester spela libro eftersom vår passare Sofia varit sjuk hela veckan, vi behövde en backup om Sofia inte skulle orka. I första setet ledde vi hela tiden och vann stabilt med 25-19. Andra set ledde vi med 7-3 innan raset började 8 raka poäng till Eskilstuna, förlust med 10-25. 3:e set ny ledning med 8-5 sen kom ett ras till, denna gång 11 raka poäng till Eskilsuna. Set förlust med 10-25 igen. 4:e set låg Eskilstuna före hela tiden, vi förlorade 19-25 och totalt 1-3. Servmottagning och defence var under all kritik, våra misstag gav Eskilstuna 63% av deras poäng. Bäst egna aktiva poäng blev Hanna med 13, hon var även bäst egna aktiva poäng i förhållande till egna misstag med 1,62. Hon var den enda som hade över 1,0. Detta blev en match där vi förlorade serieledningen och möjligheten att vinna serien, vi vill bara glöma matchen.


Nya tag på söndagen mot Bromma. Denna match var bättre men inte bra. Vi förlorade med 1-3 (19-25, 25-21, 16-25, 22-25). I 3:e set visade Bella lite vad hon kan och tog en hel del anfallspoäng. Största glädeämnerna var Hedvig som är mer och mer stabil och Lina K som börjar komma igen efter sin axelskada, defence blev också säkrare när Ester spelade Libro. Lina K poängdrottning med 11 egna aktiva poäng. Egna aktiva poäng i förhållande till egna misstag var också Lina K bäst på med 1,83. Sofia och Hedvig var också över 1,0.


Dessa matcher kändes som om det inte var Eskilstuna och Bromma som vann utan att det var vi som förlorade.


Vi som spelade dessa matcher var:Agneta (endast lördag)Lasse, Astrid, Bella, Sofia, Larry


Lina M, Hanna, Ester, Lina K och Hedvig


Sista seriematchen är lördag 19/3 kl. 16.00 i Forsgrenska