AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas B Damer 2:a i Division 2 Norra Svealand

Sollentunas B Damer spelade sin sista seriematch för säsongen och vann ytterligare en 3-0 seger mot Säter B. I och med den segern slutar B Damerna på andra plats i Division 2 Norra Svealand. Men att det skulle bli en topp 3 placering i serien var klart ganska länge då skillnaden mellan lagen i serien varit stor.

 


 


Seriespelet denna säsong blev nog inte som B damerna förväntat sig. Från säsongen 09/10 gjordes lagindelningen om och B damerna gick från en nära nog Stockholmsbaserad serie, dit man kunde ta sig på SL-kortet till samtliga bortamatcher, till en serie där man åkte så långt bort som Vansbro för en bortamatch. Till skillnad från Division 2 Södra Svealand, som varit en serie som varit oerhört jämn, så har Division 2 Norra Svealand varit i allra högsta grad ojämn. De tre topplagen Vallentuna, Sollentuna B och Stockholms Vingar A har slagit alla övriga lag klart och sinsemellan kubbats och topplaceringarna.



fr v: Tina, Viktoria, Amanda, Sanna, Petra, Rebecka, Anita, Lydia, Elin och Towe


B damernas facit på 14 matcher är att 10 st matcher slutat med 3-0 segrar. I dessa matcher har motståndarna i genomsnitt fått 14 bollar per set. Hemma mot nuvarande 5:an Sätra tappade man ett set. Mot Stockholms Vingar A har det blivit 3-0 respektive 3-2. På förlustkontot finns bara matcherna mot lokalkonkurrenten Vallentuna där hemmamatchen förlorades med 2-3 medan bortamatchen blev en klar 0-3 förlust.


I och med andraplatsen har Sollentunas B Damer säkrat en plats i Division 1 nästa säsong när seriesystemet då görs om. Man kan anta att spelarna hoppas på inte fullt så långa bortamatcher säsongen 11/12.


Bilder från dagens hemmamatch mot Säter B.



Elin blockar och Sanna anfaller



Lydia lyfter serve med Towe, Rebecka och Sanna i kring sig samt Anita i centeranfall