Sollentunas damer vinner första kvartsfinalen mot Svedala

Sollentunas damer vann första kvartsfinalen hemma mot Svedala. I andra set trillar bollen inte Sollentunas väg och man förlorar setet efter att ha hela 3 setbollar, men i de övriga seten har damlaget ett ganska klart spelövertag. Slutresultatet blev 3-1 (25-19, 27-29, 25-17, 25-18). Nästa kvartsfinal är i Svedala på onsdag och därefter i Sollentuna igen på lördag.

Första set var som i de flesta slutspelsmatcher lite spänt från båda lagen och ställningen var jämn. Svedala tog en liten ledning 8-7 vid första tekniska timeouten. Andra gången i rotationerna gjorde Sollentuna de rätta justeringarna enligt taktiken och klev fram till en 16-12 ledning. Bra servetryck höll Svedala borta från att ta enkla sideout poäng och Sollentuna kunda vinna första set med 25-19.

Andra set startade bra för hemmalaget som tog en 4-1 ledning snabbt. Några minuters ofokus och Svedala kunde kontra med hela 7 raka poäng. Alla i laget bidrog med misstag och coach Dave Egan var tvungen att ta sin andra timeout redan vid 5-10. Servemottaget återhämtade sig sedan och Sollentunas sideout spel tog fart. Sett till hela matchen så fungerade servemottaget mycket bra med 71% positive och 51% excellent. Svedala höll en 3 poängsledning tills slutet på setet, men ett par transitionpoäng från matchens spelare, Sara Mild, gave hemmalaget ledningen igen för första gången i setet sedan 4-3. Sollentuna hade sina chanser att ta även hem andra set, men Svedalas Mari-Liis Grauman tog viktiga poäng och Svedala kunde vinna med 29-27.

Den nästföljande två seten följde samma mönster. Sollentuna tog en liten ledning till första tekniska timeouten och drygade ytterligare ut den till andra tekniska timeouten. Vid de lägena byttes Sofia HArlin och Emily Turner in för att stärka upp med serve och försvar i hemalaget. Sollentuna avslutade dessa bägge set starkt och vann dem med 2517 resp. 25-18.

Emmy Blouin ledde ofentiven och gjorde hela 25 poäng i matchen, följt av Sara Mild på 19 poäng. Passaren Anna Harlin gjorde också en bra match med bra val av utvägar samt en säsongsbästa notering med 5 blockpoäng.