AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vidare till semifinal

Sollentunas herrlag tar sig som första lag vidare från kvartsfinalspelet till semifinal. Den tredje matchen mot Habo blev en historia som tog vid där förra matchen slutade och som osade slutspel från start till mål och där domarparet Issa/Åsberg emellanåt fick göra skäl för arvodet. Sollentuna vinner matchen med 3-0 (28-26, 25-23, 25-23).


 

I första set känns det som Sollentuna varit ute och njutit lite för mycket av vårsolen och att Habo är de som är hungrigast. Hemmalaget ligger under hela tiden med 2-4, 5-7 som blir till 6-10 och publiken bjuds på rätt tveksam volleyboll om man skall vara ärlig. Trots att det känns som ett set som inte riktigt är Sollentunas så hänger man med ändå. Habo har ändrat spelet sedan kvartsfinal 2 och försöker spela mycket mer vänsterkant men det ger kanske inte det resultatet man önskat. Vid underläge 16-19 har Sollentuna insett faran och här börjar man känna igen firma Yngerskog & Co. Diego slår block ut vid underläge 20-22, Patrik Rumin gör dito till 22-23, samt gör därefter ett mycket viktigt servess till 23 lika efter en Habo timeout. Habo skaffar sig setboll vid 23-24 och 24-25 men på den sista setbollen är det Rumin igen som kvitterar via en snygg pipe. När det står 26-26 visar Kapten Yngerskog igen att han är en spelare att lita på då han slår blockut samt avslutar setet med ett servess.


De följande två seten leder Sollentuna hela tiden och den allmänna känslan är att – nu kommer rycket – men det sker aldrig. Istället drar Sollentuna ifrån 2-3 poäng och Habo knaprar in. Ställningen är i bägge seten 8-7, 16-15 samt 21-20 och i bägge seten vinner Sollentuna med 25-23. Det är kamp och vilja där domarna har ett styvt jobb att sköta. I andra set får Sollentuna gult kort och i tredje är det Habos tur. Sollentuna skaffar sig matchboll via en högerspike från Diego som landar i sekretariatet från Habo försvaret. Därefter servar Diego, men Habo rullar bara bollen tillbaka. Patrik Rumin anfaller och Habos försvar blir till en tryckduell som Peter Jonsson vinner.


Återigen har Sollentunas servemottag en bra dag på jobbet och Peter Hodor flyttar fram positionen ytterligare med hela 85% excellent på 26 mottag Martin Yngerskog är inte långt därefter med 72% excellent. Anfallsmässigt är Diego da Gama Felicissimo och Matrin Yngerskog poängbäst men de är tätt följda Mattias Andersson som gör hela 11 poäng på tre set. Att det tände till och blev lite grinigt i andra set var nog mest en fördel för Sollentuna då det ruskade om laget och fick dem på tårna.


Habo kan säkert ha önskat sig en annan kvartsfinalmotståndare än Sollentuna och det skulle varit intressant att se Habo spela kvartsfinal mot något annat lag i topp 4. Habo skall ha all eloge för kvartsfinalserien och laget som redan såg vasst ut i Slottscupen i Vingåker på försäsongen visade att de egentligen var långt mycket bättre än tabellplaceringen i grundserien och kanske även var värda en semifinalplats i slutspelet.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen så här:


– Målet för dagen var att vinna och ta sig vidare till semi utan att spela ytterligare en match. Det lyckas vi med och sen är 3-0 alltid 3-0. Det finns flera moment som skulle kunna fungera bättre och vi gör en blek insats i första set. Nu har vi en vecka på oss att jobba på det och får sen se om vi möter Örkeljunga eller gymnasieeleverna från Falköping.


Nästa match:


semifinal 1:5
Solentuna – Falköping/Örkelljunga, lördagen 19 mars kl 14:30 i Arena Satelliten


foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto