AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C damer vinner mot serieledarna

Sollentunas C damer spelar en veckomatch i B-hallen och besegrar serieledande Södertelge B med 3-1 (22-25, 25-14, 25-18, 25-22). Efter aningen tafatt första set tar C damerna tag i tillställningen och vinner därefter tre raka. I och med vinsten klättrar man några steg i tabellen och ligger fn fyra i Division 2 Östra Svealand.


 

Matchen låg ursprungligen schemalagt under sportlovet men bägge klubbar var redan i höstas eniga om att det nog inte skulle fungera och flyttade matchen till tisdagen 8/3.


En tisdagsmatch i B-hallen är kanske en bra bit ifrån Champions League och visst var det lite tyst och lamt från båda lagen i inledningen av matchen. Södertelge är de som mest får igång maskineriet och rinner iväg till ledning 15-11, 17-12, men Sollentuna vaknar och fajtar sig tillbaka. Man har ledning 21-19 men förvaltar de avslutande bollarna lite mindre bra och 22-22 slutar 22-25.C damerna i B-hallen


Andra set startar bättre med 10-5 ledning för Sollentuna som krymper till 13-11 men då kliver Klara ner för att serva och laget lyckas i hennes serverunda ta 9 raka poäng och setet är naturligtvis slut med 22-11 ledning. Timmar av slit med block och defence träning ger här utdelning och gästande Södertelge får inget gratis.


I tredje set tar C damerna först kommandot med 9-6, 12-9 men hamnar sedan i underläge 12-14. Då löser sig knutarna igen och Sollentuna spelar 13-4 på de resterande bollarna där man bl a visar upp en pipe i bästa Sara Mild stil.


Med en vändning 0-1 till 2-1 finns alltid risken för att ett lag känner sig lite för säker på att vändningen skall bestå och i fjärde set hamnar C damerna också under. 4-4 blir 4-8 och de 4 poängens underläge finns kvar till 11-15. Tack och lov vill man ta med sig alla 3 poängen från matchen och vänder 11-16 till 19-17. Här har C damerna greppet och man vinner setet och matchen med 25-22.Servemottagningstrio i form av Tina, Sanna och Carro.


Sportlov betyder mindre träning och en veckomatch efter sportlov betyder att man inte riktigt vet vad man kan förvänta sig av laget. Nu visar tjejerna mycket positiva kvaliteter under matchen och framför allt from andra set då man bestämmer sig för att vinna. Sanna som libero hjälper naturligtvis väldigt mycket för spelets lugn med bollkontroll och rutin. Det är även kul att se Hanna vara på väg tillbaka när hon vågar går på ordentligt och utnyttja sin potential. Klara och Gabbi gör ett mycket bra jobb i mitten med block som blev bättre vartefter matchen fortskred samt även bra servande. Klara servar fram andra set och Gabbi avslutar matchen med ett servess. Sophie och Sandra turas om att passa och vågar testa gränserna med både överraskande och snabba pass. På vänsterkanten skördade Tina och Carro de flesta poängen i matchen med bra variation av hårdhet och placeringar.


Nu återstår bara en match i serien men kan laget hålla upp spelet som ledde till seger över serieledarna så ser chanserna ljusa ut för att serieavslutningen avslutas på bästa tänkbara sätt.


Nästa match:


Sollentuna C – Bromma B, söndagen 20 mars, kl 09:00 i Arena Satelliten