AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vinner första kvartsfinalen mot Habo

Sollentunas herrar vinner första kvartsfinalen mot Habo i en match som blev precis så tuff som slutspelsmatcher ska vara. Habo bjöd på storspel och hade ledningen 2-1 men Sollentuna tog sig samman och tog hem matchen tillslut. I slutspelet gäller bara matchvinster, oavsett med hur knapp marginal den sker, och tack vare en liten tempoväxling i skiljeset så kan Sollentuna åka till Habo på onsdag med ledning 1-0 i kvartsfinalserien. Segersiffrorna blev 3-2 (25-22, 23-25, 31-33, 26-24, 15-9).


 

Första set startar riktigt illa med 3-8 och 13-16 underläge. Sollentuna tycks inte ha fattat att slutspelet har börjat men minskar ner på misstagen och är i ledning 21-19 och tar hem setet med 25-22. Båda lagen spelar snålt, där Habo bara gör 5 misstag och Sollentuna 3.


Habo fortsätter att vara på hugget i andra set där mittenfirman Nordström och Croner ligger steget före sina opponenter. Lite tändvätska läggs på bålet i mitten av setet där Sollentuna visar fightingspirit och går ikapp till 15-16. Det är jämnt hela vägen till 23-23, men därefter lyckas Habo ta två raka poäng och utjämna.


I tredje set börjar matchen utkristallisera sig till en match mellan Habos Adnan Herco coh Sollentunas Martin Yngerskog. Precis som matchen totalt vinner Sollentuna den matchen. Adnan slutar dagen på 37 poäng och med 34% effektivitet medans Martin gör 35 poäng men med 42% effektivitet. Tredje setet blir en riktig holmgång där bägge lagen har massor med setbollar, först mest Sollentuna, men där Habo lyckas skaffa sig övertaget och där just Adnan Herco ger Habo ledningen med 2-1.


Fjärde set skiljer sig för här är Sollentuna först till bägge tekniska timeouter. Herrlaget har förstått att det är allvar och spelar faktiskt lite under press. Ledning 16-14 och 21-20 men det är inte långt borta att Habo är nära en skräll. Martin Yngerskog sätter en backspike som ger 23-21. En servmiss från Adnan ger 24-22. Len Croner blockar Peter Jonsson till 24-24. Diego sätter en 10-backspike till 25-24 och Martin Yngerskog avslutar setet med ett vänsteranfall.


Sollentuna leder 8-7 vid sidbytet i skiljeset och marscherar fram till 12-8 som blir till 14-8. Slutspelskänslorna svallar och det är bitvis tuff stämning på plan. Matchbollen är ett block av Mattias Antersson på Adnan Hercos högeranfall.


Bästa poängplockare i Sollentuna:
Martin Yngerskog, 35 poäng (42% effektivitet)
Diego da Gama Felicissimo, 23 poäng (27% effektivitet)


Bästa poängplockare i Habo:
Adnan Herco, 37 poäng (34% effektivitet)
Len Croner 13 poäng (52% effektivitet)


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar segern så här:


– Vi ville ha det tuff i kvartsfinalen när vi valde Habo, men just idag var det i tuffaste laget. Det blev en väckarklocka för oss och nu är det väldigt uppenbart att vi är inne i slutspels-mode. Habo gör det bra och har stabilt servemottag, gör vädligt få misstag och har en vass högerspelare. Själva får vi inte riktigt fatt på bollen i servemottaget och serven är lite tam i mellan åt. Martin Yngerskog gör en riktigt bra match med 35 poäng och bättre effektivitet än vinnaren av poängligan.


Nästa match, kvartsfinal 2:5


Habo – Sollentuna, onsdag 9 mars, kl 19:00 i Habo Sporthall


foto: Anders Harlin